Знам, че правителството на България е било подложено на същия

...
Знам, че правителството на България е било подложено на същия
Коментари Харесай

Руският посланик Макаров: Борисов действа мъдро за Скрипал и не позволи да му извият ръцете

 dsc_4879  dsc_4930  dsc_4949  dsc_4942  dsc_4976  dsc_4986  dsc_5013  dsc_5016  dsc_5021  dsc_5041  dsc_5079
Знам, че държавното управление на България е било подложено на същия напън, както държавните управления на другите страни в Европейски Съюз по случая „ Скрипал “. България обаче в действителност взе рационално решение и Бойко Борисов прояви политическа мъдрост. Това разяснява през днешния ден съветският дипломат Анатолий Макаров, който бе в Банкя пред паметника на Юрий Гагарин, с цел да означи 57-годишнината от първия полет на човек в Космоса. Той категорично уточни, че Русия високо цени позицията на България като градивна и добре претеглена, взета в името на национални ползи и уважаваща руско-българските връзки, както и историята им.
Според него всичко случило се в британския град Солзбъри е било откровена антируска провокация от страна на Англия и тези които стоят зад нея – измежду тях и Съединените щати. Посланикът още веднъж повтори, че Русия няма никаква изгода от отравянето на някогашния си разузнавач. А това че е провокация, говорели и последващите дейности, които са се развили мълниеносно след този скандал.

Анатолий Макаров изрази безпокойствие от протичащото се в Сирия и последвалата провокация с химическо оръжие там. Той уточни, че още предишния месец те са предупреждавали на всеослушание, че чакат точно такива дейности, само че никой не им е обърнал внимание. Посланикът бе безапелационен, че Русия няма нищо общо нито в отравянето на Скрипал, нито с „ химическата офанзива “ в сирийския град Дума. Той уточни за следващ път, че в случай че в действителност Русия е употребила химическо вещество, от дълго време Скрипал и щерка му, да не са живи. „ Това е терористична офанзива против жител на Русия каквато е Юлия Скрипал “, съобщи той и изрази страдание, че на Русия е било отказано да взе участие в следствието. Той допуска, че някогашният разузнавач и щерка му ще бъдат отведени и скрити в Съединени американски щати, а случилото се ще тежи на съвестта на Англия, която постоянно е работила по подобен метод в връзките си с Русия.

„ Сега обвиняванията са, че Русия и Сирия са две страни, които употребяват химическо оръжие против свои жители, представяте ли си до каква степен стигнаха обвиняванията към нас. Това е безумство, с което ние не можем да се съгласим, безапелационен беше дипломат Макаров.

“Не може да се насочва опасност против суверенна държава”, разпалено изясни амбасадорът. “Когато не искаш да чуеш, не чуваш”, заключи той.

Според него ще има още „ завършения “. „ Не са постъпвали наставления от Москва да си сготвям бункер в посолството “, сподели с усмивка той на питанията какво поучават от Москва. По мотив на войствените и заплашителни изказваия на Тръмп в обществената мрежа туитър, той се засмя и добави, че единствено час след тях американският президент е заговорил за разоръжаване.

„ Да доживеем с вас благополучното довеждане докрай на спешната обстановка и тогава ще приказваме за бъдещо посещаване на президента Путин в България “, по този начин отговори той по кое време съветският президент ще пристигна в България. Инагурацията му е планувана за 7 май.

На тържеството по случай Деня на космонавтиката в Банкя пристигнаха и военното аташе на Русия Виктор Авдеев, посланиците на Казахстан Темиртай Избастан и на Беларус Владимир Воронкович. Цветя сервираха и депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев, кметът на Банкя Рангел Марков, Любомир Коларов и други. Ученици от учебното заведение към Посолството на Русия, както и от 78 СОУ „ Христо Смирненски “ в Банкя поздравиха високите посетители с креативен осъществявания.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР