Знам, че не съм перфектната майка, но съм майка, която

...
Знам, че не съм перфектната майка, но съм майка, която
Коментари Харесай

Защо е важно да се извиним на детето, когато сгрешим?

Знам, че не съм съвършената майка, само че съм майка, която умее да се извинява. Тази седмица нарекох детето си „ пикльо “.

Никога преди този момент не му бях лепвала етикети даже на смешка

Но той смаза търпението ми жълтата думичка просто излетя от устата ми.

Ето какво се случи: влязох в спалнята, с цел да видя, че за следващ път е смъкна всички възглавници от леглото, с цел да си направи комфортен батут за скачане на пода. Молила съм го да не обръща стаята на спортна площадка по този метод пет милиона пъти. Не желая да виждам възглавниците си като парцал за пода, нито по какъв начин едно детско дупе на драго сърце ги задушава с тежестта си. Наречете му досада на кука, само че за мен е неписан закон да си легна върху чисти възглавници и да ги намирам там, където им е мястото и съм ги оставила на сутринта. Синът ми има над 10 възглавници в своята стая и сигурно може да плува измежду тях, в случай че реши, а аз съм ок, единствено да не припарва на моя територия.

Той е наясно с това. Не съм от „ тъй като по този начин споделих “ майките.

Той има свободата да пита за какво не разрешавам дадена дивотия

И аз търпеливо посрамвам цялостен набор от аргументи, поради които натрапвам възбрана. Сега, когато съм спокойна и децата не са нанесли някакви провали по къщата, си давам сметка, че този куп с възглавници е нищожен. Че синът ми е бил просто дете, на което му се скача. Самоконтролът му куца, тъй като мозъкът му още не е доразвил това качество и за него всичко е игра. Знам това.

Но в никакъв случай преди не си бях изпускала нервите по този начин, както когато влязох в стаята си и видях войната на възглавниците в краката си. Всички сме си у дома поради карантината от ковид и признавам, че не съм в добра форма. Викнах му „ Помолих те да не правиш това милион пъти! Знаеш, че ме разстройва! Такъв пикльо си! “.

Моментално съжалих. Гади ми се от изреченото, даже до момента в който го пиша. В седемте ми години като майка в никакъв случай не бях обиждала детето си. Никога.

До в този момент.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР