Знам, че имате определени очаквания и с право. Трябва да

...
Знам, че имате определени очаквания и с право. Трябва да
Коментари Харесай

Борел от Скопие: Това е моментът за събуждане на Европа

Знам, че имате избрани упования и с право. Трябва да стартираме публични договаряния за присъединение на Република Северна Македония и Албания допустимо най-скоро и се надявам това да стане допустимо на идната междуправителствена конференция, сподели през днешния ден от Скопие висшият представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност и заместник-председател на Европейската комисия Жозеп Борел, представен от македонският ефирен " Канал 5 ".

След срещата с премиера на РСМ Димитър Ковачевски Борел акцентира, че С. Македония и целият район са стратегически приоритет и Европейски Съюз се ангажира да трансформира европейската вероятност в действителност за тези страни.

Борел приветства " новата инерция " сред С. Македония и България , като акцентира, че настоятелно приканва и двете страни да намерят взаимно допустими решения и разрешаване на двустранни въпроси, тъй като " разширението не може да продължи, в случай че е възпрепятствано от двустранни въпроси " .

" Успоредно с това промените в С. Македония в региона на върховенството на закона, битката с корупцията, цифровата промяна и зелената стратегия ще дадат опция за бърз прогрес към договарянията... Всички участници би трябвало да работят дружно за напредъка на европейската стратегия за промени като най-бързия метод страната да продължи напред по европейския път ", сподели той.

Борел приветства позицията на Скопие по руско-украинския спор за поддръжка на глобите и наказание на съветската експанзия против Украйна.
 Димитър Ковачевски в Народното събрание в Скопие: Няма да отстъпим за идентичността си
Димитър Ковачевски в Народното събрание в Скопие: Няма да отстъпим за идентичността си

Първият полет София-Скопие ще бъде на 11 февруари

" Решението да спазвате глобите ясно демонстрира Вашата ангажираност към полезностите на Европейски Съюз и Ви слага по пътя към Европа освен като претендент за участие, само че и като виновен член на интернационалната общественост, тъй като това, за което приказваме е честен избор, а не избор по сметка. Сигурен съм, че Вие решавате това въз основа на морални правила ", сподели Борел.

Припомняме, че двете новоизбрани правелата в България и РСМ взеха решение да заложат на активизиране на двустранните връзки в тези области, в които това е допустимо и по-лесно постижимо, като по този метод основат нов подтекст за договарянията в " тежките области, които са в основата на българското несъгласие за започване на договаряния на Европейски Съюз с РСМ.

Основно внимание към този момент се обръща на икономическата и транспортна съгласуваност сред двете страни, като да вземем за пример разкриването на постоянна директна авиолиния София-Скопие, която към този момент ще се извършва два пъти седмично от 26 март.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР