Знам че е странно 19-годишен човек да го каже, но

...
Знам че е странно 19-годишен човек да го каже, но
Коментари Харесай

Никол Георгиева пред Фрог: Бих попитала Борисов как спи спокойно

Знам че е необичайно 19-годишен човек да го каже, само че не бях обнадеждена от това, което се случва в България. Протестите ме изненадаха и силата на площада мъчно може да се опише. Почти всеки ден бях там, тъй като не мога да остана безразлична, да заставам пасивно и да следя. Последните години се натрупаха доста кавги.
Това съобщи в изявление пред FrogNews 19-годишната Никол Георгиева.

Чух се с Никол по телефона. Срамежливият й глас в слушалката идваше чак от Валенсия. Момичето отпътувало там да учи, предстоят й изпити. Тръгнала си от България не поради рецесията тук, а поради метод другия метод на живот, новото място, културата.

Ето и цялото изявление.

Ти беше един от интензивно протестиращите това лято. Защо излезе на площада?

Не мога да остана безразлична. Не мога да заставам в профил и пасивно да следя. Последните години обстановката се усложни прекомерно доста, свадите се натрупаха... Това докара до повишеното публично неодобрение и надлежно до митингите.

Протестите не престават, само че силата се разграничава фрапантно от онази, която стуреше от жълтите павета това лято. Защо?

Със сигурност има разлика. Младите хора отсъстват, огромна част от тях учат в чужбина и се върнаха на местата, на които са се устроили. Енергията това лято е доста сложна за разказване.

Аз персонално бях сюрпризирана. Знам, че звучи необичайно 19-годишен човек да го каже, само че надали не бях разочарована, не бях обнадеждена от това, което се случва в България и пасивността на хората, че не виждам у хората предпочитание за смяна. Протестът беше изненада.

Енергията сега спадна може би поради студа, пандемията... Хората стачкуват над 5 месеца и е обикновено да се поизморят. Надявам се обаче с наближаването на изборите хората да отидат и да гласоподават. Иначе всичко направено от нас досега, губи смисъл.

Заговори за избори, само че протестиращите се надяваха, че няма да се стигне до постоянните през месец март. Скандиранията бяха " Оставка ", само че ръководещите като че ли чуха друго... Спомняме си маньовърът с новата Конституция...

Не мисля, че ръководещите схванаха нашите претенции. Ние не желаеме нова Конституция, основана от тях. Искаме нови хора, които имат качества и най-много - морал.

Колко значими са младежите в този развой?

Те са ядрото на всяка страна и тя не може да просперира без тях. Ролята им е изключителна. Мисля, че от тъкмо това се нуждае страната ни - хора, които са необременени от политическото ни минало.

Надявам се тъкмо такива хора да стартират да трансформират политическата обстановка, в която се намираме от години.

Какво би попитала Бойко Борисов, в случай че имаше опция да го направиш?

Първо - по какъв начин спи умерено, с каква съвест. Дори не ми побира мозъка по какъв начин може човек да е толкоз лаком, безочлив. Как може да не си дава сметка в какво положение се намира страната, която ръководи. Мисля, че той живее в фиктивен свят. В него България е на високо равнище. България е част от Европейския съюз, само че все едно сме страна от третия свят.

Интервю на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР