Знам, че борейки се за по-добри постижения, ние се ангажираме

...
Знам, че борейки се за по-добри постижения, ние се ангажираме
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Най-накрая се вижда светлина в тунела на икономическата ситуация

Знам, че борейки се за по-добри достижения, ние се ангажираме да работим дружно за превъзмогване на компликациите. Това сподели при започване на речта си по време на откриването на срещата на " Три морета " в София шефът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.



Тя разяснява три съществени акцента - икономическата прогноза за района, ролята на самодейността " Три морета " и по какъв начин МВФ може да помогне на тази самодейност.

Най-накрая се вижда светлина в тунела - това се дължи на смелостта на политиките в района и светлината е по-силна за страните, участваща в самодейността " Три морета ", акцентира Георгиева.

Очакваме, че 2021 година районът ще доближи нивото на Брутният вътрешен продукт от 2019 година, с което изпреварва останалите страни, добави тя.

Ролята на самодейността " Три морета " има доста значим принос, тъй като натъртва върху основната роля на инфраструктурата и свързаността за целия район, а това може да има резултата на мултипликатора и в дълготраен проект подтиква растежа, изясни шефът на МВФ.

Разглеждаме района като подобен, който интегрира зелени вложения за възстановяване на климата, изясни Георгиева.

Тя подчертава и на огромния ангажимент към цифровата съгласуваност.

Пандемията ни научи по какъв начин минусите в здравната система и образованието ни държат като заложници и нашият район не е изключение от това. Планираме да заделим по-голям дял вложения за просвета и обучение, което значи цифровизация на учебни заведения, здравни системи... Но не бихме свършили работа без вложения в научно-изследователската активност, където изоставаме, сподели още Георгиева.

Тя изясни, че МВФ разполага с инструмент за оценка на вложенията, инструмент, който пресмята адаптирането към климата, както и един инструмент за финансова поддръжка, който ще подтиква стопанската система в района.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР