Знаковото гласуване само на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ от

...
Знаковото гласуване само на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ от
Коментари Харесай

Социолог: ГЕРБ прегръщат ПП със задушаваща прегръдка

Знаковото гласоподаване единствено на Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи в поддръжка на кабинета демонстрира няколко неща. В обществен аспект това не е най-положителното нещо за Политическа партия и Демократична България. От друга страна е ясно, че Движение за права и свободи се пробват да играят своя политическа игра - някакъв опит за изпиране.

Това споделиха в студиото на Euronews Bulgaria социологът от „ Тренд “ Евелина Славкова.

Така Движение за права и свободи се нареждат доста добре в евроатлантическото болшинство и в това време нанасят доста тежък имиджов проблем на Политическа партия и Демократична България.

Аз мисля, че те имат имиджов проблем от момента, в който потеглиха интензивно да си сътрудничат с ГЕРБ, добави политологът Иво Инджов. Много мъчно ще преодолеят тези имиджови вреди, в случай че това държавно управление не реализира някакви грандиозни триумфи за малко време. Не виждам по какъв начин това може да се случи, откакто към този момент носят тежкия товар, че изпират Борисов. Видяхме по какъв начин Политическа партия и Демократична България опряха и до поддръжката на Движение за права и свободи за конституционната промяна. Да, тя не може да се случи без гласовете на Движение за права и свободи, само че знаците, които се насочат в общественото пространство насочат доста отрицателни послания към електората на Политическа партия и Демократична България. Нямат потребен ход те сега, сподели още той.

Политическа партия не съумяха да създадат лек завой и да обяснят на своите гласоподаватели, че това е ситуацията сега. До преди две седмици казвахме " не, не, не “, а в този момент се прегърнахме и направихме дружно държавно управление. Те трябваше да се молят на ГЕРБ да вкарат повече министри, тъй че кабинетът да не наподобява единствено на Политическа партия, тъй като по този начин този кабинет става още по-голям пленник. ГЕРБ във всеки миг може да си отдръпна поддръжката, а въпреки това държиш цялата власт и отговорност в много комплицирани времена. В дълготраен проект не считам, че това е позитивно за тях, разяснява още Славкова.

Стават подвластни от тандема Борисов-Пеевски. От Борисов директно за държавното управление, а от Пеевски за конституционната промяна. Не чакам кавги в първите няколко месеца, най-малкото на фона на офанзивите на Гешев с имунитетите. Борисов се опасява да остане без имунитет, за какво другояче стана народен представител за първи път. ПП-ДБ би трябвало да вземат доста ясно отношение по този въпрос когато се стигне до гласоподаване и това също ще удари по тях. Подводните камъни в тази коалиция ще стартират да избухват към или след локалните избори, сподели Инджов.

Играта на Борисов в дълготраен проект е дано те да създадат всички неточности, които могат и сега, в който сме уверени, че в електорално отношение тази партия е полуунищожена, то сигурно ще натиснем аления бутон. Трябва да ги прегърнем със задушаваща прегръдка, добави Славкова.

Президентът направи доста недомислени ходове и подкрепя основаването на тази коалиция. И с лакатушещата политика във връзка с Украйна, и със кавги изявления за неизпълнението на втория мандат, сподели Инджов.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР