Знаково лице от ъндърграунда в Петрич Марио Минев – Джуджето,

...
Знаково лице от ъндърграунда в Петрич Марио Минев – Джуджето,
Коментари Харесай

На вниманието на прокуратурата и МВР! Дерибеят-митничар от Петрич Марио Минев-джуджето, източва НЗОК

Знаково лице от ъндърграунда в Петрич Марио Минев – Джуджето, източва Здравната каса. Това оповестиха чиновници от НЗОК. Няколко пациенти към този момент са свидетелствали, че без да подозират са били „ лекувани “ в частната болница край Варна на 58-годишния някогашен митничар, който си “купи ” петричката конструкция на Движение за права и свободи, цакайки кеш на хора като Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай и Джейхан Ибрямов. Така с помощта на дерибеите, отпред на Движението застана лице, на което повече му мяза килия в Бобовдол, нежели лидерска място.

 

“Болницата ” на Марио Минев  в действителност е 3-звезден хотел „ Термал “, само че се води профилирана амбулатория за рехабилитация. Ощипаните предизвестяват хората с личен идентификационен код (ПИК) от Национална агенция за приходите или номер от НЗОК да си прегледат здравните досиета, като нищо може да се окаже, че са се лекували в болничното заведение, без даже да са разбрали, а парите от Здравната каса са изсмукани от компанията на Марио Минев.

Според чиновници, сигнали са подадени в НЗОК и прокуратурата. Смята се, че парите от източването на Здравната каса се превеждат по сметките на офшорка.

 

Ъндърграунд играчът има и Специализираната болница за рехабилитация /СБР/ в Петрич. Многократно е желана инспекция и за до каква степен достоверно е позволение № СБ-394 на „ СБР Петрич ” ЕООД, същински ли са документите въз основа на които е издадено разрешителното, и не е ли това причина за източване на средства от Здравната каса.

 

Тази компания също е в обкръжението на Марио Минев, посредством жена му Величка.

" СБР Петрич " също получава по 300 000 лева годишно от касата, работи изцяло нелегално, тъй като тя няма подписан контракт за наем с Национална спортна база ЕАД от към този момент повече от година. Договорът за наем с НСБ е бил подписан с наемателя й – варненската „ ЕТНО “ ЕООД, а по силата на член 16 от контракта наемателят няма право да трансформира предназначението на парцела и да го преотдава на трети лица без позволение на наемодателя. Наемодателят НСБ не е издавал такива разрешителни. Легендарният някогашен петрички митничар Марио Минев неотдавна е и новият наемател на хотел „ Панорама ” в Сандански.

 

Официално беше показан на личния състав от мажоритарния притежател, секретаря на Български туристически съюз /БТС/ Венцислав Удев, защото туристическото сдружението има 51 % от акциите. Това е станало по време на общо заседание, на което Удев първо е оповестил, че се приключва договорът с досегашния наемател - компания „ Музи ” от Свищов, която  е оповестена в разпродажба. Хотелският комплекс със СПА център, конферентна зала и огромен басейн се намира в парковата зона на Сандански, против постройката на Спешна помощ.

 

Преди години Марио Минев беше митничар на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Кулата и се ползваше с авторитета  на приближен човек на някогашния министър председател Иван Костов. Той минава за протеже на Елка Владова, която по това време е началник на Агенция „ Митници “. Уволнен е с огромна тъга през 2006 година Той от дълго време се е трансформирал в име легенда в Петрич, откакто дружно с семейството му имат най-скъпите парцели в центъра на южния град, плюс първокласни хотели по Черноморието и здравни центрове.

 

Минев влезе и в новите с акцията по неговото търсене от Министерство на вътрешните работи, обвързвана с 2-те интервенции - “Медузите ” и “Лапачите ”.

Връзката на Минев с “Лапачите ” от Петрич, упрекнати в източване на над 10 млн. лева посредством Данък добавена стойност, е митница Кулата, където някогашният митничар постоянно е имал извънредно мощни позиции и продължава да управлява вноса на храни от Гърция, настояват осведомени.

 

С варненските “Медузи ”, които се проверяваха за 3 публични поръчки с рециклирани возила за 2 млн. евро, го свързва един от задържаните - предприемачът Даниел Славов-Дидо Дънката.

Минев и Дънката са съдружници в 2 хотела във Варна, против плажа “Кабакум ”. Фирмите на някогашният митничар и дерибей водят и към офшорки в Панама, Кипър и Сейшелите.

Автор: crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР