Знаково интервю даде пред БНР бизнесменът Георги Гергов, който е

...
Знаково интервю даде пред БНР бизнесменът Георги Гергов, който е
Коментари Харесай

Бизнесменът Гергов: Консул на Русия съм, патриот! Борисов е най-добрият вариант за България

Знаково изявление даде пред БНР предприемачът Георги Гергов, който е почетен консул на Русия у нас.

Ето част от него:

Престижно ли е да бъдете още почетен консул на Русия в България?

Тук не се преглежда въпросът дали е влиятелно или не. Всеки си има убеждения, благосклонности, аз не преча на никого да обича Русия, Америка, Германия или който и да е. Аз по този начин съм израсъл, по този начин съм учтив, това съм аз. Но в никакъв случай не не помня едно нещо, че съм българин, че съм български родолюбец. Аз желая българинът да живее добре, а това ще стане, като всички мислим в една точка. В момента не се случва тази точка. И какво излезе. Плюха, плюха, плюха Бойко Борисов, а той излезе, че беше най-хубавият вид. Беше предсказуем и се правеше нещо. Сега нещо да се прави. Освен да се дърлят в Народното събрание. Много са смели, а като излязат на улицата, ще ги наплюят.

Да разбирам, че не бихте се отказали да бъдете почетен консул на Русия в сегашната обстановка?

Аз имам мандат от 5 години. Тъкмо ще бъда на 73 години, тогава да поема някой млад. Каква е ролята на почетния консул? Никаква. Занимаваме се с монументи, ето в този момент идва 3-ти март, с това се занимаваме. Трябва да се прочете закона и да се знае, че не съм единствено аз, сме към 70 почетни консули в България, всеки се занимава с това, което действителните консулства или посолства не могат да го правят. Това е.

А не ви ли тормози това, че е страна, чиято войска пресече интернационално приета граница на собствен комшия?

Не утвърждавам никаква война. Нито това, че се убиха в Газа 25 000 деца и дами, нито това, което се случва в Украйна. Аз не го утвърждавам. Избиват се славяни. И го споделих в изявлението първоначално. Не го утвърждавам. Който не ме харесва, не ме харесва, негова си воля. Но аз съм си по убеждения русофил, само че съм български родолюбец. Щом съм работил 35 години в частния бизнес, щом до момента нищо не може да се каже за мен. Ама мразели ме. Разбира се, че всеки един съумял човек го ненавиждат. Няма значение. Аз пък ги обичам. Това е моето размишление по това нещо. Няма да мога да се виждам в очите, в случай че кажа, че не мога да бъда почетен консул, тъй като ме е боязън или тъй като съм си трансформирал убежденията. Нито съм сменял партии, нито ще си сменя убежденията.
 

Цялото изявление в
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР