Знакова подкрепа от Вашингтон ще получи ГЕРБ и лично Бойко

...
Знакова подкрепа от Вашингтон ще получи ГЕРБ и лично Бойко
Коментари Харесай

„Епицентър”: Вашингтон и Брюксел дават подкрепата си за Борисов за правителство

Знакова поддръжка от Вашингтон ще получи ГЕРБ и персонално Бойко Борисов за сформиране на идващото ръководство в България, научи Епицентър. бг от дипломатически източници.

В момента в администрацията на Белия дом се разисква от кого именнно да бъде изпратено посланието към България, като в някои дипломатически среди се загатва даже името на държавния секретар Антъни Блинкен. От Брюксел Борисов ще получи обичайна поддръжка от ЕНП и представители на Еврокомисията, е мнението на европейски дипломати.

Както неведнъж Епицентър. бг писа американските ни сътрудници от дълго време са свалили доверието си от Петков/Василев, поради неуспеха на ръководството им и свадите, които провокираха в страната, поради задкулисието, с което управляваха и огромната корупция в енергетиката.

Съединени американски щати демонстративно отстраниха двамата съпредседатели на „ Продължаваме промяната ” от своето полезрение и това пролича по време на дългото прощаване на дипломат Херо Мустафа със София. Петков/Василев не бяха поканени на нито един от форматите, в които  US посланичката се срещна с разнообразни представители на бг елита. В контраст на това очебийно отрицателно отношение към харвардците водачът на ГЕРБ Бойко Борисов бе специфичен посетител на последния банкет на Херо Мустафа, а автомобилът му бе позволен до вътрешния двор на американското посолство - привилегия, която не бе позволена на нито един от други посетители. Заедно с Борисов на приема бяха още 12 представители на ГЕРБ.

Пиарската публикация в Die Welt, която представяше Кирил Петков и Асен Василев  като спасителите на Украйна, като борци с прокремълските политици в България и като хора, обезпечили въобще трасе към Украйна, била посрещната с подигравка във авторитетните среди във Вашингтон, описаха нашите дипломатически източници. Защото тя показва изкривената обстановка в България, придавайки на Петков/Василев подправена роля като фактори в световните процеси, каквато те въобще нямат.

Освен това, по информация на Епицентър. бг  Асен Василев си е разрешавал регулярно да праща писма във Вашингтон против дипломат Херо Мустафа, в какофония с дипломатическата процедура, което тотално е отразяло пътищата на „ Промяната ” към офисите на държавната администрация на Съединени американски щати.

Това пролича и по време на последното посещаване на Петков/Василев в Съединени американски щати при започване на февруари, чиято цел бе те да получат предизборна поддръжка от задокеанските ни сътрудници. Но това не се случи. Двамата стояха близо седмица в Съединени американски щати, чукаха на офисите на разнообразни авторитетни персони, само че на всички места са получили отвод и затворени порти, обърнаха внимание дипломатическите ни източници.  Единствената среща на Петков/Василев, която бе документирана и във Facebook, бе с  дребна група от представители на българската общественост във Вашингтон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР