Знак ли дава Ивана от Дупница?Във Фейсбук профила й снимката

...
Знак ли дава Ивана от Дупница?Във Фейсбук профила й снимката
Коментари Харесай

Преди часове знак от Ивана от Дупница във Фейсбук профила й

Знак ли дава Ивана от Дупница?

Във Facebook профила й фотографията й бе изменена преди часове.

Сложен е картинка с Мики Маус. 

Да се търси някакво обръщение е мъчно, само че не е ясно дали различен с изключение на нея има достъп до профила й.

Ивана не би трябвало да има телефон в себе си.

Издирването на 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница продължава. Тя е в неопределеност от четвъртък. Директорът на учебното заведение разгласи, че от към месец Ивана проявявала нетипично държание, напускала часовете и влизала в стаите на други сътрудници. 

" Ако приемем, че е бягство и не ѝ се е случило нищо неприятно, това е типично държание на бягство. Бягство от действителността, от неспособността да се оправи с провокациите. Ако това е здрав човек, който е навлязъл в пубертетските години, това не е нетипично. Много от младежите имат нужда да избягат ", коментира психотерапевтът Ники Марков в студиото на  " България заран "

По думите му бягството, въпреки и неадаптивен механизъм, е метод, по който хората се оправят с проблемите: " Колкото по-малък набор има за справяне - обществени умения, информационни умения, поддръжка, толкоз по-вероятен става сюжетът за бягство ".

Смяната на профилната фотография на Ивана в обществената мрежа вероятно е знак, че тя е добре, счита Марков.

" Можем да погледнем положително. При сходни случаи, с младеж, най-вероятно би се обърнал към някой прочут, при който да отиде. Странстването в самотност не е лесна задача. Фактът, че якето е останало, приказва, че възможните сюжети са два - или е срещнала поддръжка, или нещо се е случило. Моментът със промяната на профилните фотоси ни приказва, че в случай че тя има достъп до профилите си и от нея се случва това, само че тя не възобновява контакта, значи, че протестът е на по-сериозно равнище. Означава, че тя не желае да се върне ", проучва гостът.

Пред Bulgaria ON AIR психотерапевтът уточни и различен вероятен сюжет, съгласно който Ивана да се опита да показва държание, подкрепено от нещата, които получихме.

" Смяната на външния тип показва ясно нужно внимание. Това е подкрепено от обстоятелството, че е срещала компликации в връзката. Ако сега тя се усеща обект на внимание заради обстановката, вероятен сюжет е тя да желае да се показа в по-добра светлина. Трябва да бъдем деликатни като споделяме " желае ", тъй като това постоянно са несъзнавани дейности ", предизвести експертът.

Според Марков възрастта на Ивана допуска смяна в държанието ѝ, защото това се случва при множеството младежи, а родителството е една от най-сложните задания.

" Добре е да се приказва за отговорност, а не за виновност. Правилният диалог е не къде са се провалили, а какво могат да създадат родителите. Българските фамилии не получават поддръжка за това по какъв начин се става родител. Много постоянно на разликата се гледа като проблем. Ако детето е диагностицирано, това дава друг прочит. Тогава отговорността се разпределя сред терапевта и родителството. Всеки се сблъсква с жестокостта на децата. То е част от израстването на всеки ", сподели психотерапевтът.

Ако развръзката с Ивана завърши с благополучен край, би трябвало да се анализира точното положение, а в случай че няма такова и това са тийнейджърски провокации, тогава работата е ориентирана към придобиване на обществени умения и поддръжка, счита още Марков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР