Знаете я тази народна поговорка, че някой бил „скъп на

...
Знаете я тази народна поговорка, че някой бил „скъп на
Коментари Харесай

Триците дават добро брашно, модните не са и евтини, а кои са най-добри? - slava.bg

Знаете я тази национална сентенция, че някой бил „ безценен на триците, на ниска цена на брашното”. Сиреч, триците минават за евтини. Новите обаче трансформират обичайните разбирания.

Сред скъпите трици е псилиумът. За съзвучие го назовават с по-милата дума „ фибри”, само че де факто все е същото. Триците се извличат от индийски живовляк. Като всички други, поради съдържащите се растителни нишки, въздейства супер на цялата храносмилателна система, на обмяната на веществата, оттова на отслабването, както и за по-дълга задоволеност. В момента е на мода да се употребява като брашно за палачинки или това, което назоваваме гофрети, а в другите страни го дефинират като вафли. Псилиумът има неповторимото свойство да задържа 100% от водата, само че няма прелестен усет, което го прави губещ даже за най-вманиачените по здравословно хранене дами спрямо други трици.

Ленените да вземем за пример, които са междинни по цена – нито прекомерно скъпи, нито доста евтини, печелят кулинарното съревнование. Техният усет прилича счукани орехи. Идеално пасват и за брашно, и...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР