Знаете ли защо не е добре да спечелиш шестица от

...
Знаете ли защо не е добре да спечелиш шестица от
Коментари Харесай

Той спечели 30 млн. долара от лотарията, взе ги в анимационен костюм и не каза на жена си

Знаете ли за какво не е добре да спечелиш шестица от тотото? Защото това те трансформира в цел – за близки, познати и непознати, които по един или различен метод ще изискат своя дял.

Това го знаят и в Китай, където е станало съвсем традиция в последните 20 години спечелилите в лотарията да се появяват дегизирани за облагата си.

В Китай спечелилият от лотарията би трябвало да се яви персонално и обществено, с цел да получи чека си. Ръководството на играта на шанса обаче е изцяло наясно с опасенията на спечелилите милиони юани и разрешава те да се появят дегизирани, написа webcafe.bg.

Затова през годините чекове на стойност милиони долари са прибирали Мики Маус, Беймакс от Big Hero 6, маймунки, панди, прасенца и кой ли още не. Някои употребяват освен костюм, само че и устройство, с което трансформират и гласа си.

Последният беше жълто анимационно дребосъче с сходна на капка глава, показано с псевдонима Ли.

Ли обаче се е дегизирал за илюзия освен от евентуални непознати мошеници и крадци. Той желае да скрие облагата си от 220 млн. юана – към 30 млн. $, даже от жена си и детето си.

„ Не желая те да станат мързеливи или да се имат за освен това от останалите “, обяснил Ли, представен от „ Саут Чайна Морнинг Поуст “.

Човекът в костюма купил билетите си от южна област в Китай, наречена Гуанси-джуански самостоятелен регион. Той е почитател на лотарията и играе постоянно от 10 година, а в последните няколко – с едни и същи цифри.

Последно взел общо 40 билета за към 11 $ и попълнил във всички тях една и съща композиция от същите 7 цифри. След като тъкмо тези цифри били изтеглени, той спечелил по 5,48 млн. юана за всеки билет, или общо 220 млн. юана.

На 21 октомври схванал, че е спечелил. Не съумял да мигне цялостен нощ от неспокойствие, само че устоял на изкушението и запазил тайната пред жена си и детето си. „ Притеснявам се, че може да се почувстват над останалите и че няма да работят или учат крепко в бъдеще “, стимулира се късметлията.

На другия ден взел влака за столицата на провинцията – Нанин. Там си наел хотел, от който не излязъл два дни – до момента в който не стане време за церемонията за връчването на облагата. „ Не желаех да си изгубя билетите “, изяснява той.

Всичко минава сполучливо, Ли си взема парите, навлякъл жълт костюм с глава с форма на капка. Дарява 5 млн. юана за щедрост и след облагането с налози му остават 171 млн., или към 24 млн. $.

Още не е решил какво ще прави с останалите пари. „ Трябва ми малко време, с цел да възнамерявам по какъв начин да ги употребявам “, изяснява Ли.

Определено на късметлията ще му би трябвало много добър проект. Китайският фамилен закон споделя, че извоюваните от лотария пари са общ актив на двамата съпрузи, а Ли би могъл да наруши правото на жена си да знае за парите.

Остава му и другият проблем – проклятието на спечелилия доста пари от игра на шанса. В Китай, както и в целия свят, има стотици случаи на хора, чийто живот е бил провален от непредвиденото замогване – те профукват всичко и най-после се оказват с големи задължения, или пък фамилиите им стартират войни за завещание.

Предвид какъв брой внимателно работи господин Ли, той може и да успее да избегне сходна орис.

Още от Любопитно


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР