Знаете ли колко обекти имат двете най-големи вериги бензиностанции в

...
Знаете ли колко обекти имат двете най-големи вериги бензиностанции в
Коментари Харесай

Eldrive зарежда електромобилите в три държави - и то отговорно

Знаете ли какъв брой обекти имат двете най-големи вериги бензиностанции в България? По настоящи данни са към 550. Има обаче една мрежа за зареждане, която е още по-голяма - с близо 650 зарядни точки в цялата страна. Ако към този момент сте създали скока от бензина и дизела към електрическото задвижване, сигурно знаете, че става дума за.

Вече 8 години компанията зад нея - eMobility International, работи за това електромобилността да стане част от всекидневието на хората. Прави го в 3 страни - България, Румъния и Литва.

" Зелени дружно "

е общ план на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните трендове - както в всекидневието на всеки от нас, по този начин и в бизнеса.

Научете повече тук:

У нас тя е най-големият състезател на пазара и си партнира с доставчика " ", с цел да подсигурява, че всяко зареждане от нейните станции способства за по-устойчива околна среда.

Не просто ток и кабел

" Към момента в мрежата Eldrive има над 1000 зарядни точки, като близо 650 от тях са в България. В страната имаме цялостно национално покритие, като станциите са ситуирани на приблизително към 60 до 80 км една от друга. Напълно обезпечени са всички автомагистрали, интернационалните пътища и съществени направления ", изяснява пред Money.bg изпълнителният шеф на eMobility International Стефан Спасов.

През последната година компанията се е фокусирала в построяването на хъбове за бързо и супер бързо зреждане - това са местоположения с голям брой станции, на които могат да зареждат по едно и също време от 8 до 20 електрическия автомобил. Мрежата покрива всички съществени стандарти за конектори - нещо изключително значимо във към момента фрагментираната действителност на колите, задвижвани от ток.
 Снимка 653179
Източник:

Обхванати са всички огромни градове, като единствено в София зарядните точки са близо 180: " Стремим се да предоставим услуга, която надвишава единствено зареждането, като се стараем да инсталираме зарядни станции на местоположения, които дават спомагателни артикули и услуги с висока добавена стойност за нашите консуматори ".

Затова и Спасов е на мнение, че у нас " действително съвсем всеки притежател на електрически автомобил е консуматор на Eldrive ". В Румъния компанията разшири зарядната си мрежа и има лидерски упоритости, а експанзията е в ход и в Литва.
 Добрата бира се прави с чиста вода и... чиста сила
Добрата бира се прави с чиста вода и... чиста сила

" Токи " и " Каменица " по пътя към същински " зелен " преход

Голяма крачка към " зелено " зареждане

" При бизнес модел като този на Eldrive в доста дребна част от случаите можем да имаме избор на снабдител на електрическа енергия и още по-малко на вида електрическа енергия, с която са захранени зарядните станции. В по-голямата си част, нашите станции са построени на партньорски местоположения, където използваме електрическата енергия, която притежателя на местоположението употребява и е предпочел, съгласно личните си потребности и цели ", признава Стефан Спасов.

Как тогава компанията може да излезе от обстановката, в която, да кажем, зарежда екологичните другояче електрически коли с ток от... въглищен Топлоелектрическа централа? От Eldrive са уверени, че усилието и разноските за това си заслужават и тук идва ролята на т.нар гаранции за генезис на електрическата енергия.
 Снимка 653177
Източник:

Те подсигуряват на ползвателя, че чиста електрическа енергия, равна на използваната от него, е влезнала в общия енергиен микс. Освен това и посредством тях се подтикват вложенията във ВЕИ мощности.

След края на всяко тримесечие Eldrive купува гаранции за генезис на чиста сила, равно на изразходеното от потребителите на зарядните станции. При 25% дял на ВЕИ в действителния енергиен микс, това значи, че компенсацията дори се надвишава с една четвърт.

" Да, това е спомагателен разход за Eldrive, само че с него понижаваме въглеродния си отпечатък, както и този на всеки един наш консуматор, а и подтикваме развиването на ВЕИ мощности, като генерираме спомагателен доход за вложителите ", обобщава Спасов.

Важен сътрудник

За закупуването на гаранции за генезис на чиста сила Eldrive работи с доставчика " Токи ", който предлага доста и разнообразни решения за бизнеса - в това число снабдяване на ток, който е на 100% от ВЕИ. По думите на Спасов двете компании споделят желанието да живеем в по-устойчива и чиста среда.

А с изключение на предпочитание, в тази ситуация има и качества: " Нашите услуги са мощно цифровизирани. Потребителите употребяват мрежата ни главно през мобилно приложение, а заплащането се прави с банкова карта, още веднъж посредством приложението. Това е типично за целия бранш по света, а освен в България или за нас съответно. Впечатляващо, обаче, е какъв брой осъвременени са услугите на " Токи " в бранш, който като цяло изостава с дигитализацията, изключително в България ".

" " демонстрира положителните образци и значимите препоръки - всичко, което би трябвало да знаем по пътя към по-природосъобразно битие, работа и правене на бизнес. Проектът се реализира с поддръжката на,,,,,,,,,.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР