Знаете ли кое е общото между кубинския ръководител Фидел Кастро

...
Знаете ли кое е общото между кубинския ръководител Фидел Кастро
Коментари Харесай

50 години курортен комплекс Албена

Знаете ли кое е общото сред кубинския началник Фидел Кастро и режисьора Никита Михалков, сред корейския комунистически водач Ким Ир Сен и някогашния президент на Австрия Бруно Крайски? Всички те са почивали в Албена! На 24 август емблематичният курорт навършва половин век.

 © БГНЕС
В средата на 60-те години на предишния век местността Фиш-Фиш на юг от Балчик е известна най-вече с това, че е леговище за безчет змии. Министерският съвет обаче е решил там да бъде построен най-модерният в страната курортен комплекс - поради необятната пясъчна линия и екзотичната растителност. Името Албена е определено освен като поклон към Йордан Йовков, само че и с цел да бъде хубостта главното разбиране, с което туристите свързват курорта.
За първи път съм тук. Всичко е отлично - морето, природата, плажът и слънцето. Прекрасно е!
Дори в разгара на безконтролното презастрояване, тук нови хотели израстват единствено на мястото на разрушените остарели.
Димитър Тачев, заместник-директор „ Маркетинг и продажби ": Ние имаме тактика. Това да съхраняваме природата, да не презастрояваме Албена, това да пазим плажа и инфраструктурата добре поддържани.
Оказва се, че тази резистентност притегля изключително доста младите фамилии.
Чудесни благоприятни условия за занимания на децата край басейна, по този начин имаме време и за себе си. Това е значимо - когато те се занимават добре, нашата отпуска към този момент се е получила.
В наши дни Албена разполага с 33 хотела, 4 СПА комплекса, конферентни и спортни зали, способни да отговорят на всевъзможни ползи и трендове в туризма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР