Знаете ли какво се случва преди да влезе в съда

...
Знаете ли какво се случва преди да влезе в съда
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: КПКОНПИ работи като Филип Златанов - да се удари този и Делян Пеевски да стане ”10” и ”ДП”

Знаете ли какво се случва преди да влезе в съда един иск на КПКОНПИ? Хората безусловно са оставяни без никакви приходи – тотални запори върху банкови сметки, запори върху недвижими парцели и коли, опустошаване на компании, големи репутационни вреди. Това се прави преди да се произнесе съдът дали е законосъобразно. Прави се както Филип Златанов - да се удари този и след това Делян Пеевски да стане ”10 ” или ”ДП ”.
Това сподели юрист Михаил Екимдживе пред бТВ, който дружно с някогашният член на Висш съдебен съвет Ясен Тодоров разяснява кандидатурата на Сотир Цацаров за началник на Антикорупционната комисия.

" Сотир Цацаров ще се оправи като началник на КП КОНПИ по същия метод, по който се оправи като началник на прокуратурата. Нищо, Празни приказки, седем години обещания, нито едно дело, приключило с неоправдателна присъда, по отношение на лице от по този начин наречения ешелон на властта. Сега виждаме, че тази власт в този момент се отблагодаряват. Първо като назначава неговия правоприемник Гешев, а господин Цацаров отива като началник на най-голямата институционална бухалка, особено пригодена за неговите параметри и его. По същия метод както беше бележника на Филип Златанов – да се удари този, да се удари оня. Когато КПКОНПИ удря, ударите са доста по-жестоки. ", съобщи още адв. Екимджиев.

Той разяснява още, че мониторингът над България следва да отпадне, тъй като е станало ясно, че ние не желаеме да създадем правосъдна промяна и не можем и не желаеме да сме правова страна. „ Безпощадно ясно е, че Европейски Съюз не е Съветск съюз и не може да пристигна с танковете и да ни направи правосъдна промяна. Затова в един миг се стигна до този дипломатически ход след приемането ни в Европейски Съюз “ сподели още адв. Екимджиев.

По думите му това дали Цацаров ще редуцира описът на лицата, които следва да заявяват имуществото си е дребнотемие, тъй като дали някой ще заявява спор на ползи не е нещо с което се занимава Комисията.

Според юрист Екимджиев, КПКОНПИ е основана в осъществяване на европейските рекомендации за битка с корупцията по висшите ешелони на властта. „ Вижте с какво се занимава – с някой самостоятелен кмет или служител от държавна организация, само че нито един политик - от ръководеща партия”, разяснява той и напомни, че когато ГЕРБ са излезли за малко от властта и Борисов и Цветанов са се сдобили с по няколко каузи, които също по този начин мигновено са били прекъснати без претекстове, когато се връщат на власт.

На изказванията му се опита да опонира Ясен Тодоров, който първо напомни, че при назначението на Сотир Цацаров за основен прокурор преди седем години адв. Екимджиев го е нарекъл „ изпечен апаратчик “, което означавало съгласно Тодоров, доста добър админ.

Той изясни, че съгласно него Сотир Цацаров има и административен и професионален потенциал да извади КПКОНПИ от летаргията, в която се намира, тъй като е бил углавен юрист повече от 10 години. По думите му фактът, че мониторингът над България е на път да падне, до огромен степен се дължи постигнатото през последните 10 година, в 7 от които Цацаров беше основен прокурор.

Според Тодоров, в случай че Европейска комисия не е съумяла да ни накара да създадем промени в правосъдната система и поради това отстранява механизма за мониторинг, е трябвало да отпадне и за Румъния.

По думите му КПКОНПИ е лишила имущество в пъти надвишаващо бюджета на комисията, само че не съумя да каже нито какъв е размерът на отнетото имущество, нито какви са разноските на комисията. „ Комисията не лишава имуществото, а проверява, след което съдът взема решение дали има доказателства “, съобщи Тодоров.

„ Доколкото познавам господин Цацаров, той ще работи обективно, а не изборно и от него ще би трябвало да се опасяват хора, които нарушават закона и са нелегално забогатели “, посочи в отговор Тодоров. Той даде за образец водещия на „ Сутрешния блок “, който нямало от какво да се тормози, тъй като не може да бъде обект на удар от тази комисия, а единствено хората, които са забогатели нелегално.

„ Работата на КПКОНПИ е обвързвана с работата на основния прокурор, тъй като той може да упрекна както господин Хекимян, по този начин и мен, че сме умъртвили Кенеди да вземем за пример, а на досъдебно произвеждане никой не може да потвърди, че не е бил роден. Могат да ни тероризират на досъдебно произвеждане до приключване на безспорната отминалост, до момента в който през същото време се задейства тази Комисия, която ви разкоства, като ви унищожава бизнеса и живота 20 години обратно и след това споделят: „ Съжаляваме, в съда нищо не излезе “, даде образец за репресиите, които се случват юрист Екимджиев.

Ясен Тодоров уточни, че репутационно е била ударена Комисията с това, което се е случило с нейния ръководител Пламен Георгиев и по някакъв метод е стопирана активността й, само че като любимец Сотир Цацаров, ще промени това. Едно от главните посоки на комисията е отнемането на нелегално добито имущество, от там съществува в действителност огромен боязън у някои хора, че противозаконното им благосъстояние може да бъде отнето, разяснява още Ясен Тодоров.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР