Знаете ли каква е най-новата мода сред учениците, за да

...
Знаете ли каква е най-новата мода сред учениците, за да
Коментари Харесай

Вижте каква е най-новата мода сред децата, за да не ходят на училище

Знаете ли каква е най-новата мода измежду учениците, с цел да не вървят на учебно заведение и да си подсигурят 10 дни без уроци и контролни? Чрез подправен позитивен антигенен тест за ковид.

Но по какъв начин става това? С помощта на сок от портокал.

Видеа в обществените мрежи Фейсбук, Instagram и Tik Tok демонстрират по какъв начин децата потапят тампона в портокалов сок вместо в носа или гърлото си. Или непосредствено изливат сока върху пипетата. Резултатът – позитивен тест за COVID-19. Лесно обаче се вижда, че е подправен, тъй като няма контролна линия за годност на теста (срещу буквата " C " ).



Шеф на лаборатория съобщи пред Actualno.com, че евентуално това се дължи на багрилните субстанции, които се съдържат в портокала.
Кога тестванията имат максимален късмет да уловят КОВИД – обяснението на проф. Ива Христова
Само един течащ нос, който е продължителен, не може да е признак за COVID-19. Температурата към този момент е признак – на COVID-19 му трябват де...
Прочети повече
Според друго пояснение това се дължи на киселинността в портокала. Тя прекъсва теста и го прави недействителен, само че резултатът е позитивен. Трети пък настояват, че откакто се пие портокалов сок pH-то в устата се трансформира и пробата става подправено позитивен. 

Ефектът на позитивния коронавирус тест се следи и при други  артикули като кока-кола и кетчуп.

У нас учениците се тестват за ковид всяка седмица със щадящи антигенни проби обезпечени от държавното управление. При позитивен коронавирус тест, учениците се изпращат вкъщи за 10 дни карантина.



Още от ОБРАЗОВАНИЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР