Знаете ли, че за да си отговорите на въпроса, ще

...
Знаете ли, че за да си отговорите на въпроса, ще
Коментари Харесай

Направете това, за да гарантирате, че любовта никога няма да си отиде

Знаете ли, че с цел да си отговорите на въпроса, ще живеете ли с обичания човек в благополучие и естетика дълго време или ще се разделите, са ви нужни единствено 5 минути?

Да, тъкмо по този начин!

" Отнема единствено 5 минути да се планува дали двойката има бъдеще или тя ще приключи доста тъжно ", твърди американският психолог Джон Готман. Той прекара 40 години в изследване на въпроса за прогнозиране на разводите и стабилността на двойките.

Джон Готман учи всевъзможни аспекти на държанието на хиляди двойки, пробвайки се да извлече „ формула на любовта “. А точно: пробвайки се да направи прогноза за развиването на връзката им.

В процеса на проучването психологът е написал сюжети за стотици двойки. Не е допустимо да се повярва в това, само че след 6 години се оказа, че догатките му са доказани в 94% от случаите.

Какво оказва помощ на щастливите двойки да запазят възприятията си през годините и да останат дружно?

Според Готман определящият фактор, който оказва помощ за запазването на възприятията, е... добротата.

Той има вяра, че има единствено една рецепта за обич: сътрудниците да бъдат благи и великодушни един към различен.

В хода на проучването Готман открива, че тези двойки, които постоянно са били спокойни, благи, грижовни и великодушни по време на другарство, имат по-голям късмет за дълготрайна и щастлива връзка. В случая психологът акцентира, че това би трябвало да се случва и тренира всеки ден. Независимо от настроението, съществуването на проблеми и други фактори.



И по този начин, какво да вършим, с цел да не загубим любовта?

Бъдете благи един към различен! Всичко останало ще последва.

Тъкмо противоположното е при тези двойки, които са нервни, ядосани и враждебни по време на комуникация- те най-вероятно ще се разпаднат. Въпрос на време е това да се случи.

Такива сътрудници не постоянно намерено показват отрицателните си страсти, само че доктор Готман въпреки всичко дефинира възприятията им посредством физически реакции.

" Докато общуваха между тях, сърдечната им периодичност се усилваше и на челото се показваха капчици пот. Чувстваха се по този начин все едно, че са се сблъскали с най-големия си зложелател, а не с техния сътрудник в живота ", споделя Готман.

И в противен случай, сътрудниците, които се ценят един различен и се почитат, са имали непрекъснат пулс и умерено дишане.

Да, случва се от време на време да излезем отвън надзор, само че е хубаво преди да крещим на половинката си, да се замислим, да дишаме надълбоко и да се успокоим.

Така че, в случай че желаете да запазите любовта си в продължение на доста години, просто бъдете благи един към различен!
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР