Знаете ли, че водата, която пием всеки ден, доказано подобрява

Знаете ли, че водата, която пием всеки ден, доказано подобрява ...

5 стъпки за повече енергия.


Знаете ли, че водата, която пием всеки ден, доказано подобрява производителността ни. От друга страна, когато сме дехидратирани, един от първите признаци, с които тялото ни казва, че не пием достатъчно вода и полезни течности, е усещането за умора.

Как освен чрез консумацията на вода, да се почувстваме отново енергични и дейни?

Контролирайте стреса

Емоциите, предизвикани в резултат на стреса, консумират огромни количества от нашата енергия. Когато сте имали напрегнат ден, споделете с близки за вашите преживявания. Също така релаксационните терапии като медитация, йога и тай чи, ще ви помогнат да снемете напрежението. Когато сме емоционално натоварени, това се отразява и на физическото ни усещане.

Хранете се за енергия

Начинът ни на хранене също влияе на нашите енергийни нива. Консумирането на храни с нисък гликемичен индекс, които не предизвикват резки пикове в стойностите на кръвната захар и инсулина, може да ви помогне да поддържате добри енергийни нива през целия ден. След обилно хранене с нездравословни храни, пържено, вредни въглехидрати, като бургери, сладкиши, вафли, рафинирани нишестета, винаги се чувстваме мудни. Това е така, защото тези храни се отразяват негативно върху кръвната захар и инсулина. Тук може да видите кои храни ще ви заредят с енергия.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Автор: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg