Знаете ли, че съществува магично място, което може да ви

...
Знаете ли, че съществува магично място, което може да ви
Коментари Харесай

Знаете ли, че съществува магично място, което спасява от жегите? Обвито е в мистика и легенди!

 Знаете ли, че съществува магично място, което може да ви избави в жегите? Медвен е село в Югоизточна България. То се намира в община Котел, област Сливен. От китното селце, сгушено в полите на Стара планина, стартира екопътека Синият вир. Тя води до водопад със същото име. Преминаването по маршрута лишава към 25-30 минути. Пътеката е подобаваща за фамилии с деца, тъй като е леснодостъпна и приятна. Плуването и къпането там са неразрешени, само че в горещите летни дни доста хора се изкушават и се топват в прохладната вода.

Самият водопад се спуска буйно надолу, а водите му падат в естествено образувал се басейн. Наоколо има скали, комфортни за сядане. При хубаво време се посещава от много хора. Водопадът е една изключителна естествена забележителност, която крие безчет секрети. Намира се в красивото село Медвен – родното място на Захари Стоянов. Прекрасните вековни гори в близост са задоволителна причина да се разноските в този регион, а в случай че желаете да видите едно по-специално кътче, което съчетава приказна естествена хубост и мистериозна легенда, сигурно би трябвало да го посетите.

Освен с прелестната природа, Сини вир е прочут и с легенда, която притегля доста авантюристи - освен от България, само че и от целия Балкански полуостров. Има хипотези, че под водопада се крие вход към подземна пещера, в която е прикрито огромно богатство. Никой не знае от кое място е тръгнало това изказване, само че за иманярите той е голямо прелъщение - дотолкоз, че са подготвени да рискуват живота си и да се гмурнат в постоянно бурните и враждебни води на вира, в които се образуват и водовъртежи, с цел да открият благосъстоянието. За страдание, някои от тях не са задоволително готови и повече от 10 души са намерили гибелта си, преследвайки легендата и несметното имане под Сини вир.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР