Знаете ли, че през 1994 г. в зората на интернет,

...
Знаете ли, че през 1994 г. в зората на интернет,
Коментари Харесай

Някои от най-известните измами, на които са се хващали хората

Знаете ли, че през 1994 година в зората на интернет, мрежата била разтърсена от сензационно прессъобщение - в него се казвало, че Microsoft е купила... Римо-католическата черква. Разбира се, това било смешка, само че наивността на потребителите тогава принудила компанията да излезе с публично опровергаване.

От време на време отнякъде идва информация за открити русалки като да вземем за пример русалката от Фиджи. Тази подправена нимфа се състои от мъртъв бозайник, по всяка възможност маймуна в горната половина, зашит върху долната половина на огромна риба.

Създаден от Волфганг декор Кемпелен през 1770 година, Турчинът бил подправен „ автоматизиран състезател на шах “, който става прочут в Европа и е излаган по целия свят. Създаден да впечатли императрица Мария Тереза, Турчинът бил машина, играеща шах, която работела посредством серии от механични зъбни колела и палци, само че в действителност била заблуда, която разрешавала на същински състезател да се скрие в нея и да мести фигурите посредством магнити. Турчинът добива известност при ревютата си в Париж, Лондон и Съединени американски щати, където печели множеството си партии против някои от най-хубавите гросмайстори в света. Побеждава Наполеон Бонапарт и Бен Франклин и въодушевява Едгар Алън По да напише публикация, в която допуска по какъв начин работи машината. Някои даже твърдели, че се ръководи от дух или магия. След като е изложен в музей, Турчинът е погубен при пожар и малко по-късно тайните му излизат нескрито по списанията.

Това са единствено три от цели 49 измами, на които много хора повярвали в началото.

Ако желаете да научите останалите, вижте това видео на Mental Floss .

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР