Знаете ли, че обикновена дъска може да ви бъде много

...
Знаете ли, че обикновена дъска може да ви бъде много
Коментари Харесай

Знаете ли защо е добре да имате дъска в колата?

Знаете ли, че елементарна дъска може да ви бъде доста потребна, в случай че закъсате на пътя? Тя ще ви помогне да инсталирате вярно крика, да вземем за пример, когато спукате гума. Според законите на Мърфи, тъкмо тогава земята под краката ви се оказва рохкава и дребните крикове започват да потъват заради тежестта на колата. Това усилва риска колата просто да падне от крика. Една елементарна дървена дъска елементарно взема решение казуса, умножавайки стабилността на цялата структура, написа AutoMedia.bg.

Друга обстановка, също обвързвана с покачване на автомобила е, а в случай че колата е остаряла и местата за слагане на крика са поизгнили. Това може да докара до съществено прегъване на прага, а благодарение на същата дъска можете да повдигнете колата на по-голяма площ и рискът от прегъване на прага е доста по-малък. В този случай обаче има една измама. Тънката дъска в този е безполезна, а дебелата лишава 2-3 сантиметра височина.

Дъската ще ви разреши да извадите колата от калта, когато една от гумите е затънала и буксува. Достатъчно е просто да го поставите под колелото, тъй че да се появи най-малко някаква опора и тогава колата ще направи всичко сама.

А, в случай че сте съществено закъсали, парчето дърво се разделя на две елементи, а по-късно половинките се завързват към задвижващите колела - получават се нещо като офроуд  " гривни ". В резултат на това площта на контакт на гумите с повърхността се усилва и колата може да излезе от " клопката ".

Но незабавно по-късно тези спонтанни съоръжения би трябвало да бъдат отстранени. Карането с тях е рисково: въжетата няма да устоят и ще се скъсат. И най-после, в случай че ръчната ви спирачка не работи, а желаете да спрете колана на надолнище, то парчето дърво може да играе роля и на ограничител, като се сложи пред или зад гумата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР