Знаете ли, че мозъкът на човек през повече от 50%

...
Знаете ли, че мозъкът на човек през повече от 50%
Коментари Харесай

7 токсични мисли, които са общи за много хора

Знаете ли, че мозъкът на човек през повече от 50% от времето е в „ режим по дифолт “? Този режим по дифолт основава неутрални или негативни мисли. Токсичните мисли са част от живота ни, само че те несъмнено пречат на щастието ни.

Вижте 7 токсични модела на мислене, които са общи за доста хора.

„ Аз съм загубеняк. “

Колко постоянно се съмнявате в личните си благоприятни условия? Чувството, че сте недостойни за тази работа, връзка и т. н., единствено накърнява способността ви да функционирате като естествен субект. Разрушителните и самоограничаващи вярвания за себе си, могат да доведат до появяването на безпокойствие, меланхолия.

„ Някой различен ще се погрижи за мен. “

Всеки от нас е изпадал в усложнение или има най-малко един прочут, който чака някой различен да се появи и да оправи всички недоразумения в живота му. Тези токсични мисли ни слагат в обстановки на безучастие, чакайки да бъдем подвластни от някого. А в случай че дълго време никой не се появи в живота ви, а в случай че той или тя се възползват от вашата накърнимост?

„ Аз съм постоянно прав “.

Хората, които упорстват, че са прави постоянно и за всичко, рискуват да живеят в застой, без действителен късмет да реализират прогрес. Освен това, сходни токсични мисли могат да отдалечат хората от вас.

„ Ще го направя на следващия ден. “

Ще го извършите на следващия ден? Или на следващия ден ще стане за идната седмица, идващия месец или в никакъв случай? Каквото и да решите, знайте, че отлагането единствено провокира непотребен стрес, тревога.

„ Ще бъда благополучен, когато... “

Се влюбите, забогатеете, намерите си нова работа, изплатите заема и т. н. Проучвания демонстрират, че щастието не зависи от приходите, образованието или кариерата. Също по този начин, щастието е живот, прекаран във време, в което поставяме старания за постигането на нашата цел, радвайки се на сегашния миг.

„ Ще се опитам. “

Може би желаете да кажете „ Ще направя всичко допустимо. “ Независимо дали го осъзнавате или не, тези разрушителни мисли няма да ви стимулират да постигнете задачите си. Затова мислете, че се ангажирате съществено с това да измененията мечтаното „ Ще направя всичко допустимо да реализира по-добри резултати, да се храня здравословно “ и т. н. Мислете по този начин, като че ли към този момент ви се случват хубавите неща.

„ Не мога да го направя. “

Грешките са част от живота на всеки от нас. Очакваме постоянно да бъдем съвършени, опасяваме се от нови неточности, опасности, в нас се образува ниско самочувствие... Докато тези токсични мисли са в съзнанието ви, няма да можете да постигнете доста от нещата, които желаете.

Когато имате отрицателни мисли си припомнете:

Миналото не е по-силно от вас и няма да унищожи сегашното ви.

Щастието ще се появи на пътя ви, единствено не спирайте да се движите напред.

Когато виждате сенки, то е тъй като светлината е зад вас.

Ако хората, с които сте заобиколени ви карат да се чувствате зле, демотивирани, време е да промените обществените си контакти.

Никога няма да бъдете свободни, в случай че не се измъкнете от клопката на вашите отрицателни мисли.

Не взимайте решения, когато сте ядосани или тъжни. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР