Знаете ли, че кучетата могат да предусещат диабетни кризи, да

...
Знаете ли, че кучетата могат да предусещат диабетни кризи, да
Коментари Харесай

Пет изненадващи неща, които кучетата могат да подушат

Знаете ли, че кучетата могат да предусещат диабетни рецесии, да разпознават равнищата на ниска кръвна захар и даже да надушват рак? Ето 5 изненадващи неща, които кучетата могат да подушат:

1. Промяната в равнищата на кръвната захар

Кучетата могат да подушат рухването на равнищата на кръвната захар от потта на индивида . Те проявят признаци на тревога и се опитат да привлекат вниманието на стопаните си. Тази удивителна дарба може да се окаже жизненоважна за човек, който е диабетик.

2. Рак

Когато човек се разболее, клетките му стартират да работят по метод, друг от естествения, което води до поддържане на тумора. Те създават миризма, която кучето може да подуши.
 куче ThinkStock/Getty Images
Кучета разкрили хора, страдащи от рак на простатата, с акуратност от 98% в болница в Милано.-->

Изследванията демонстрират още, че кучето може да усети рак на белите дробове посредством дъха на стопанина си, а рак на пикочния мехур и простата – посредством миризмата на урината. Изследванията в тази посока не престават.

3. Епилептични пристъпи

Доказано е, че кучето е способно да предусети епилептичен припадък към 45 минути преди началото му. Смята се, че надушва характерна миризма, която отделя тялото на епилептика.

4. Разпознава околните човек

За кучетата миризмата на всеки човек е толкоз неповторима, като пръстов отпечатък. Домашният любим може да разпознае непосредствен човек даже през врата, която е напръскана с дезодорант, парфюм или замаскирана със „ следи ” от други хора.
 куче ThinkStock/Getty Images
5. Досег на стопанина до други кучета

Ако посетите другар, който има домакински любим, кучето ви безусловно ще разбере. Бъдете подготвени за обширно и съмнително душене, до момента в който четириногото ви разбере с кого тъкмо сте си имали работа. Посредством миризмата ще получи информация за породата, размера, както и здравословното положение на „ другия ”.
 куче ThinkStock/Getty Images

И още:







Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР