Знаете ли, че има хора, които се обръщат към животните,

...
Знаете ли, че има хора, които се обръщат към животните,
Коментари Харесай

Животни, които могат да предскажат времето

Знаете ли, че има хора, които се обръщат към животните, с цел да им предскажат времето?

В другите фолклори има разнообразни типове, на които можете да се доверите, само че в случай че въпреки всичко търсите най-точните данни, предлагаме да следите метеорологичната прогноза, направена от хора.

Язовци

"Денят на мармота ", както го познават северноамериканците, произлиза от Свещница - християнски празник, който се пада на 2 февруари. Германците имат собствен прочит на празника, който се трансформира в ден за прогнозиране на началото на пролетта: в случай че язовецът види сянката си в безоблачен ден, това означаваше, че зимата към момента няма да свърши.

Мечки

Язовците не са единствените животни, с които европейците предсказват идването на пролетта. Смята се, че мечките също ще излязат на 2 февруари. Ако мечката види сянката си, тя ще се върне в бърлогата си и още веднъж ще заспи зимен сън, защото това значи, че зимата ще продължи най-малко още един месец.



Къртица

Извадете метър и се насочете към най-близката дупка. Според легенда, в случай че къртицата изкопае дупка с дълбочина до 1 метър, очаквайте тежка зима, в случай че е към 0.5 м, няма да е толкоз тежка; в случай че е дълбока ок 100 см, се чака мека зима.

Катерици

Фолклорът споделя, че в случай че катериците строят хралупата си високо в дърво, това значи, че по-студените месеци ще бъдат изключително сурови. Погледнете добре и опашките им - колкото по-гъсти са, толкоз по-лоша ще бъде зимата.



Овце

Стадо овце, сгушени една в друга, предвещава стихия, макар че най-вероятно се усещат уютно като несъзнателен метод да се предпазят от хищници.

Котки

Обърнете огромно внимание на котката си. Ако се мие зад ушите, киха, седи с опашка към огъня или хърка, очаквайте дъжд.



Крави

Ако видите стадо крави да лежат в полето, уверете се, че имате на разположение чадър или дъждобран. Според този мит кравите лягат на тревата, с цел да я поддържат суха, преди да завали.

Врани

Казват, че самотната гарга е знак за неприятно време. Ако враните летят по двойки, очаквайте хубаво време.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР