Знаете ли, че има дни, в които докосваме мобилния телефон

...
Знаете ли, че има дни, в които докосваме мобилния телефон
Коментари Харесай

Осем места, на които да не слагате мобилния

Знаете ли, че има дни, в които допираме мобилния телефон над 200 пъти? Няколко изследвания демонстрират, че неговият екран е доста по-мръсен от седалката на тоалетната. Въпреки това, от ден на ден хора не се разделят с него денем и това има своите отрицателни последствия. Дори и работата ви да е обвързвана с по-честата приложимост на мобилния, бъдете деликатни къде и по какъв начин го поставяте, с цел да не си навлечете някои здравословни проблеми. Например пипането на мазния му екран с пръсти и допиране на кожата на лицето води до появяването на пъпки. Ето 8 места, на които е по-добре да не държите джиесема:

1. В задния джоб
Любимо на доста хора място за слагане на телефона. Но то може да докара до напукване на екрана или няколко инцидентни набирания поради включения тъчскрийн. Поставен в задния джоб, мобилният елементарно може да бъде загубен. Той може да падне и даже да не усетите, че го няма. Освен това, медицински експерти са на мнение, че телефонът на това място може да аргументи болежка в стомаха и краката.

2. В предния джоб
Всъщност слагането на телефона в предния джоб е по-добро решение в съпоставяне със задния. Но не и при мъжете. Няколко самостоятелни изследвания демонстрират, че спермата при мъжете, които държат телефоните си в предния джоб, е с по-ниско качество. Това се получава поради електромагнитното лъчение на устройството.

3. В сутиена
На дамите им хрумват най-различни налудничави хрумвания, да вземем за пример да си сложат мобилния в сутиена до момента в който са в тоалетната, тъй като нямат джобове. По-новите модели телефони са все по-големи и мъчно биха се побрали там. Но има някои по-стари, които са много компактни. Някои учени са на мнение, че вълните, които излъчва джиесемът, може да усилят риска от рак на гърдата.

4. В мини дамски чанти
Те са доста комфортни за лятото, изключително по време на отмора, когато ни е задоволително да носим в тях портмоне, мобилен телефон и пакетче дъвки. Но множеството са на равнището на бедрата. Според изследвания, в случай че желаете да имате такава дамска чанта и съхранявате мобилния в нея, тя би трябвало да е от по-плътен материал, тъй като по-тънките могат да навредят на здравето на костите.

5. В тясно прикосновение с кожата
Ако обичате да водите дълги диалози с приятелки, замислете се какъв брой време телефонът стои „ залепен “ към кожата на лицето. Това води до преместване на бактерии върху него, които провокират инфектиране, пъпки и задръстване на порите.

6. На зарядно през нощта
Повечето хора употребяват телефона си през целия ден и го включват на зарядно преди да си легнат, с цел да може батерията да е цялостна до сутринта. Но това може да повреди батерията и да докара до по-бързото ѝ изтощение. Освен това, в случай че устройството е покрай вас, може да наруши съня ви.

7. На доста студено/ горещо място
Вашият телефон и всички негови съставни елементи са основани, с цел да работят на избрана температура. Например използването или слагането на джиесема на доста студено може да наруши някои негови функционалности. Същото важи и за прекомерно високите температури.

8. Под възглавницата
Преди всичко, оставянето на телефона под възглавницата може да аргументи проблеми със съня, защото светлината, която телефонът излъчва всякога, когато получите уведомяване, може да повлияе отрицателно върху производството на хормона на съня. Освен това електромагнитното лъчение от устройството води до зашеметяване и главоболия. Не на последно място, мобилният може да замърси калъфката с бактерии, които да попаднат елементарно в кожата на лицето ви, в случай че бъде опряно до възглавницата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР