Знаете ли, че българите скролваме средно 90 метра на ден

...
Знаете ли, че българите скролваме средно 90 метра на ден
Коментари Харесай

Митовете за смартфони, в които е крайна време да спрем да вярваме

Знаете ли, че българите превъртаме приблизително 90 метра дневно със своя смарт телефон. Това е в действителност доста! Смартфоните са се трансформирали в съвсем естествено продължение на ръката ни. Винаги са до нас, чак основават взаимозависимост. Именно поради своята значимост смарт телефоните сътвориха и цяла митология към себе си. Днес ви представяме някои легенди, в които имаме вяра, само че са тотално погрешни и са плод на нечие въображение.

Ниската бляскавост на екрана

Може би вярвате, че нощния режим на телефона, намаляващ яркостта на екрана, ще помогне да не натоварвате очите си. Истината обаче е, че по този метод напрягате очите си, тъй като ви би трябвало повече време, с цел да фокусирате и разгадаете това, което се пресъздава на екрана. Това може да докара до главоболие. Идеалната бляскавост на екрана е такава, каквато е светлината към вас. Не би трябвало да има контрасти в яркостта.

Виж още: Есенно намаляване: мазнините, които ще ни оказват помощ в битката с килограмите

Зареждането през нощта

Смартфоните има за какво да са " смарт ". Той доста добре знае по кое време батерията му е заредена и ще спре входящият ток даже да не го изключвате от контакта. Ако въпреки всичко желаете да удължите живота на своя телефон, просто не го оставяйте постоянно на ниски поценти батерия. 

Виж още: Жените, които печелят най-вече в спорта

Камерата и мегапикселите

Когато купуваме нов телефон, постоянно гледаме какъв брой мегапиксела са камерите, само че това не постоянно е от такова значение. Но истината е, че с огромните мегапиксели бихте могли да извършите доста малко неща. И качеството на фотосите не зависи единствено от тях. Ако употребявате многото мегапиксели, фотосите пък ще ви станат големи като размер в мегабайти. По-добре гледайте каква е оптиката на камерите.

Виж още: Всички мечтаем да бъдем като тази стара двойка един ден: Брит и Гюнтер

Телефонът и банковите карти

Може би сте чували, че не е добре да държите банковата си карта покрай телефона, тъй като се уврежа магнитната част на картата. Това може и да е правилно, в случай че портмонето, в което слагате картата, е с магнито закопчаване, само че е безспорен мит при телефоните. Модерните такива имат толкоз едва магнитно поле, че няма по какъв начин да навредите на картата. 

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР