Знаете, че в България има пазар за цена на тока.

...
Знаете, че в България има пазар за цена на тока.
Коментари Харесай

Делян Добрев обясни кога ще има прозрачност с цената на тока

" Знаете, че в България има пазар за цена на тока. Всички компании - дребни, междинни и огромни са на този пазар, където няма регулатор. Аз поддържам и работодателите, и синдикатите. В комисията по енергетика се получават доста сигнали, където работодателите получават доста по-високи сметки ". Това сподели Делян Добрев в студиото на " Лице в лице " по bTV, написа Блиц. 

" Нека не всяваме суматоха. Не касае битовите клиенти. Най-потърпевши са междинният и огромният бизнес, където ще се усети доста тази смяна. След първи януари ще имаме бистрота на този пазар, в този момент има подозрения. Винаги са витаели тези подозрение. Искаме транспарантна продажба на платформа, където всеки ще може да види и да съпоставя ", добави той. 

" Преди 2 години заварихме недостиг в енергетиката от 800 милиона. Тогава някой ги вземаше, към този момент не ", изясни Добрев. " Скокът се случва сега. До 31 декември компаниите се пробват да продадат сила за идната година. Единия ти споделя 150 лева и в случай че не си склонен, търси различен, след това ти споделят 100 лева, а релано коства 80. Виждате ли какво се случва? Цената към този момент се е вдигнала. Проблемът е сериозен и след 1-ви януари ще го решим ", съобщи изрично той. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР