"Знаете, че в България има пазар за цена на тока.

...
"Знаете, че в България има пазар за цена на тока.
Коментари Харесай

Делян Добрев разкри кога ще има прозрачност с цената на тока


"Знаете, че в България има пазар за цена на тока. Всички компании - дребни, междинни и огромни са на този пазар, където няма регулатор. Аз поддържам и работодателите, и синдикатите. В комисията по енергетика се получават доста сигнали, където работодателите получават доста по-високи сметки ". Това сподели Делян Добрев в студиото на "Лице в лице " по bTV
"Нека не всяваме суматоха. Не касае битовите клиенти. Най-потърпевши са междинният и огромният бизнес, където ще се усети доста тази смяна. След първи януари ще имаме бистрота на този пазар, в този момент има подозрения. Винаги са витаели тези подозрение. Искаме транспарантна продажба на платформа, където всеки ще може да види и да съпоставя ", добави той. "Преди 2 години заварихме недостиг в енергетиката от 800 милиона. Тогава някой ги вземаше, към този момент не ", изясни Добрев.
"Скокът се случва сега. До 31 декември компаниите се пробват да продадат сила за идната година. Единия ти споделя 150 лева и в случай че не си склонен, търси различен, след това ти споделят 100 лева, а релано коства 80. Виждате ли какво се случва? Цената към този момент се е вдигнала. Проблемът е сериозен и след 1-ви януари ще го решим ", съобщи изрично той.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР