Знаете, че г-н Николай Павлов беше министър в служебното правителство

...
Знаете, че г-н Николай Павлов беше министър в служебното правителство
Коментари Харесай

Сачева за уволненията в „Булгаргаз”: Обяснението за по-евтиния азерски газ е наивно

„ Знаете, че господин Николай Павлов беше министър в служебното държавно управление на президента Радев. Вероятно се случва нещо зад кулисите. Обяснението за по-евтиния азерски газ е наивно. Не мисля, че някой има вяра на това ”. Така някогашният министър на труда и обществената политика и народен представител от ГЕРБ Деница Сачева разяснява пред NovaNews освобождението на целия ръб на шефовете на „ Булгаргаз ”.

Тя разяснява и високите сметки за парно.

„ Получихме десетки писма и сигнали. Събрахме стотици фактури на лечебни заведения, обществени заведения, домове за остарели хора. Към нас се обърнаха и доста молитвени храмове, тъй като цените на тока са непостижими.  Дават се подправени очаквания за обществените услуги, че в бюджета са планувани 30% нарастване. Това в действителност е положително нарастване, само че то ще касае единствено растежа в минималната работна заплата. Институциите няма да получат обезщетения за тока ", съобщи Сачева.

„ Не можем да подкрепим бюджет, който планува 4,1% недостиг и над 7 милиарда дълг. Той стъпва на неверна макроикономическа прогноза. Този бюджет покрива единствено второто тримесечие на тази година – от 1 април до 30 юни. Инфлацията евентуално ще изяде нарастването на пенсиите от 1 юли 2022 година Бюджетът залага 5,6% инфлация, до момента в който съгласно Българска народна банка тя ще бъде 7,5%. Отделно, ще спре добавката за пенсионерите от 60 лева за Ковид. Напълно е допустимо възрастните хора да имат понижение на приходите във втората половина на годината. “, изясни тя.

„ Това не е бюджет за цялата година. Той е единствено за второто тримесечие на годината. Още заглавието е неверно. “, безапелационна беше Сачева.  

„ Необходимо е да се създаде механизъм за нарастване на приходите, който да е координиран със обществените сътрудници. Той би трябвало да е явен, с цел да може всеки шеф или служащ да си направи план и прогноза. Тъй като подобен механизъм към момента няма, би трябвало да продължат да се изплащат средства по така наречен клас „ прослужено време “. “, изясни някогашния обществен министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР