Знаете, че днес целия ден е отреден за консултации с

...
Знаете, че днес целия ден е отреден за консултации с
Коментари Харесай

Радев към ИСМВ: Надявам се да трансформирате страстта си във воля за промяна

Знаете, че през днешния ден целия ден е предназначен за съвещания с парламентарните групи за сформиране на държавно управление. Вие сте последната група в този график, само че желая да подчертая дебело, че вашето наличие на тези съвещания е извънредно значимо. Защото във Ваше лице една огромна част от българите на митинга, огромна част тези, търсещи по-силна обществена отбрана и правдивост, откриха посланичество в българския парламент. Тъкмо по тази причина вашият глас, мнение и експертиза са значими. Това съобщи президентът Румен Радев пред представителите на „ Изправи се! Мутри вън!”, които участваха в консултациите за сформиране на държавно управление.

По думите на президента страната ни е изправена пред редица провокации. " Точно те диктуват ние да намерим бързо решение за сформиране на бързо и законно държавно управление с необятна парламентарна поддръжка. Тези провокации постановат виновни решения, а те изискват изясненост и поддръжка. Вие вляхте в Народното събрание нова сила и даже пристрастеност –това е добре, тъй като дебатът би трябвало да се води там, където му е мястото – в българския парламент ", уточни президентът Радев, представен от Нова ТВ.

" Надявам се, че тази нова сила и пристрастеност ще се трансформират по най-бързия метод във воля за политическа смяна и разгадавам доста на вашия опит. Търсим баланс сред нужните и бих споделил наложителни законодателни промени и времевия небосвод, в който да бъде формирано едно бъдещо държавно управление, което да бъде изразител и притежател на тези промени. Нуждаем се от такова държавно управление и съм задължен като президент на тези съвещания да изчерпим всички вероятни хипотези. Защото ситуацията е изключително динамична ", акцентира президентът.

" Приветстваме прозрачността, с която президентската институция организира процеса на съвещания с парламентарните сили. Нашата ПГ е платформа на елементарните хора и жителите и сме изпратени в Народното събрание, с цел да пазиме техните ползи. Виждаме нашите цели в четири съществени направления – това са проблеми, търсещи решение, което се чака от българските жители ", уточни ръководителят на парламентарната група „ Изправи се! Мутри вън! “ Мая Манолова.

Първият е обвързван с умелото ръководство на пандемичната рецесия. Вторият – упованията за незабавна икономическа поддръжка – като за бизнеса, по този начин и за семействата и уязвимите групи. Третият приоритет е обвързван с упованието на българските жители за устойчиво парламентарно болшинство, което да реализира промени в правосъдната система. На четвърто място хората чакат от нас сформирането на постоянен кабинет, който да застане зад тях и да върне доверието им в институциите.

" Смятам, че е редно да очертаем кръга от отговорности на нашата ПГ. Няма да подкрепим държавно управление излъчено от господин Борисов и партия ГЕРБ. Българският народ на изборите даде поръчка, че желае смяна а не възпроизвеждане на статуквото ", акцентира Манолова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР