Знаем какви ли не неща за Юрген Клоп - първия

...
Знаем какви ли не неща за Юрген Клоп - първия
Коментари Харесай

Тя не позволи на Клоп да отиде в "Манчестър Юнайтед"

Знаем какви ли не неща за Юрген Клоп - първия немски управител, спечелил купа от британската футболна Висша лига, индивидът, който прекъсна 30-годишната суша за " Ливърпул ". Говорили сме хиляди пъти за шапките му, за очилата му, за лудите му обноски...

Но рядко в биографията му загатваме един голям фактор. Толкова огромен, че изпълва сърцето му! Нейното име е Ула. Тя е зашеметяваща и знае по какъв начин да опитомява темпераментни треньори. Съпругата на Юрген Клоп постоянно остава отвън светлината на прожекторите. Тя обаче играе съществена роля в кариерата му и в това да избере " Ливърпул ", вместо да отиде в огромния противник " Манчестър Юнайтед ".

Снимка: Getty Images

През 2013 година " алените дяволи " се разделиха с именития си управител сър Алекс Фъргюсън и си търсеха нов човек, който е подобаващ за поста. Естествено, погледите бяха отправени и към Клоп - индивида, извел тогава " Борусия " Дортмунд до край в Шампионската лига! Германецът даже е бил на " Олд Трафорд " за диалози с управлението и обиколка на стадиона. Но последната дума е имала Ула!

" Интервюирах Клоп за " Скай Спортс " и му споделих, че с " Ливърпул " са основани един за различен! Той ме погледна и попита " Защо? ". След това ми сподели, че е имало вид да застане отпред на " Манчестър Юнайтед ", само че брачната половинка му е споделила, че ще сбърка " - думите са на легендата на мърсисайдци Фил Томпсън.

" Когато пристигнала офертата от " Ливърпул ", тя му споделила да я одобри ", разяснява по-късно той.

Снимка: Getty Images

Историята на Ула е като от приказка за принцеса, само че не на крепости и през девет планини в десета, а на футболния стадион. Тя е квалифициран детски психолог, занимавала се е с логопедия, а в един стадий от живота си е била доброволка в Кения. Там русокоската, родом от Майнц, работи като здравна сестра и учи локалните деца да пишат и четат.

И Ула, и Юрген имат по един брак зад тила си. След като се разделя с първия си брачен партньор, бъдещата госпожа Клоп стартира да изпитва финансови компликации. Това я принуждава да стартира и втора работа - като сервитьорка по време на Октоберфест. Именно там я среща Юрген. Три дни след запознанството им, двамата заживяват дружно. Бракът им е реалност през същата година - 2005 година
View this post on Instagram
#jürgenklopp#ullaklopp#wiesn

A post shared by Spielerfrauen Fanpage ♥ (@beautiful_germanwags) on Sep 26, 2015 at 3:23am PDT

Ула знае по какъв начин да " пребори " дивия манталитет на своя обичан. В едно от хилядите си изявленията той споделя, че, откакто се е събрал с половинката си, е почнал да... спи след напрегнати мачове. Присажда си и коса.

А русокоската навлиза в света на футбола. Тя дотолкоз е запленена от него, че написва книга. Заглавието ѝ е " Томи и вълшебната футболна топка ".

Снимка: Getty Images

" Нещо като " Хари Потър ", само че с футбол. И никой не лети върху тъпи метли " - както споделя Клоп.

Mrs. Klopp cheering for her husband while standing on a bin during Liverpool's Champions League trophy parade.

Jürgen Klopp's #1 fan

@OhMeOhMy_Liv pic.twitter.com/m1bYOPtJ7q
— 433 (@433) June 3, 2019

Ула поставя в ред объркания свят на лудия футболен треньор. А той ѝ дава обещание нещо доста значимо - ще спре с футбола, когато стане на 60, с цел да не " почине на скамейката ".

До тогава (Още 7 години) всички почитатели на германеца се надяват доста пъти да чуват " Ула, успяхме! ". Това бяха първите думи на Клоп, откакто " Ливърпул " завоюва Шампионската лига през сезон 2018/2019.

Снимка: Reuters
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР