Знаем добре колко важен за здравето на човек е качественият

...
Знаем добре колко важен за здравето на човек е качественият
Коментари Харесай

Връзката между съня и интелекта при децата

Знаем добре какъв брой значим за здравето на човек е качественият и задоволителен сън. Той въздейства също по този начин на настроението, наднорменото тегло, на хубостта...
 Сънят, мозъкът, деменцията и по какъв начин спането работи прочистващо
Как сънят прочиства мозъка

И за какво е в действителност значимо да спим задоволително

А когато става дума за децата, сънят е извънредно скъп. При огромното физическо и умствено натоварване на подрастващите е нужен пълностоен и постоянен сън.

Това потвърждават учени от Изследователския институт на Университета за спорт и здраве (iMUDS) и Центъра за проучване на мозъка, мозъка и държанието (CIMCYC) към Университета в Гранада.
 Снимка 505312

Те изследват зависимостта сред нивото на разсъдък (IQ) и качеството на съня. В проучването ActiveBrains взимат присъединяване към 100 деца и подрастващи с наднормено тегло, написа.
 Дигиталното образование, паметта и за какво децата би трябвало да пишат повече на ръка
Защо децата би трябвало да пишат повече на ръка

В листа и химикала е истината

Тези от децата, при които по време на сън не са видяни нарушавания на цикъла, и се разсънват в действителност отпочинали, се отличават с по-голямо количество сиво вещество в тези области на мозъка, които отговорят за страстите и паметта. Тези деца по-бързо усвоявали уроците и имали по-високо ниво на IQ. Резултатите са оповестени в научното списание.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР