Знаем, че се борите не само за вашите ценности, но

...
Знаем, че се борите не само за вашите ценности, но
Коментари Харесай

Зеленски: Русия опитва да унищожи не само суверенна Украйна, но и европейския начин на живот“

„ Знаем, че се борите освен за вашите полезности, само че и за нашите. “

Това съобщи ръководителят на Европейския парламент /ЕП/ Роберта Мецола пред украинския президент Володимир Зеленски по време на изключителна пленарна сесия в Брюксел. Тя добави: „ Украйна е Европа и бъдещето на вашата нация е в Европейския съюз “.

Според Мецола Европейският съюз /ЕС/ би трябвало да даде на Украйна „ най-бързия вероятен развой на присъединение “ и като последваща стъпка „ да обезпечи ракети с отдалечен обхват на деяние и самолети, нужни за отбрана на свободата, която прекалено много хора са приели за даденост “.

От своя страна украинският държавен глава посочи, че Русия се пробва да унищожи освен суверенна Украйна , само че и европейския „ метод на живот “ . Той очерта по какъв начин вижда Европа като континент, построен върху правила, полезности, тъждество и правдивост и (…) място, където Украйна е твърдо вкъщи си. Кремъл, въпреки това, прави всичко допустимо, с цел да унищожи европейските полезности , сподели президентът, наблягайки, че Украйна се бори за и пази Европа от тази антиевропейска мощ.

Президентът благодари на всички европейци , които поддържат Украйна в битката против съветския завоевател, както и на всички, които оказват помощ на украинските бежанци, идващи в Европейски Съюз. В вероятност, Зеленски прикани Европа и Украйна да вървят дружно и да дефинират общо европейско бъдеще. Той обаче акцентира, че предпоставките за нашите фантазии за нашите деца и внуци са мир и сигурност. Тези фантазии няма да бъдат вероятни, в случай че не преодолеем тази антиевропейска мощ, опитваща се да открадне нашата Европа от нас, заключи той.

Това беше първото публично посещаване на президента Зеленски в Екологичен потенциал, откакто той се обърна отдалечено към членовете му по време на изключително съвещание на 1 март 2022 година, малко откакто Русия стартира войната. Той приказва и преди пленарното съвещание на 14 декември същата година, когато премията „ Сахаров “ за 2022 година беше присъдена на храбрите хора на Украйна.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР