Знаем, че сънят е от изключително важно значение за пълноценната

...
Знаем, че сънят е от изключително важно значение за пълноценната
Коментари Харесай

Трикове в хотелите, които помагат за по-бързо заспиване

Знаем, че сънят е от извънредно значимо значение за пълноценната отмора и физическото и психическо възобновяване. Но в случай че постоянно ни спохождат проблеми със заспиването и се чудим какво да създадем, може да прибегнем до някои трикове, употребявани в практиката на положителните хотели.

И тук не става дума за просвета. А за най-обикновени неща от чисто практическо естество, които обаче, става известно, работят доста добре.

Самият престой в хотел може мигновено да ни накара да се почувстваме по-спокойни. Спалнята е чиста, подредена, без неразбория и има приятна атмосфера - която постоянно липсва вкъщи.

И в случай че в миналото сме се чудили за какво една хотелска стая работи толкоз релаксиращо, може да отдадем заслугата за това на личния състав на хотела. Защото в задължението му е да направи всички тези досадни неща, за които у дома постоянно не ни остава време - да постави чисти чаршафи, пухкави възглавници, да приглуши осветлението, да дръпне завесите.

Така се реализира една предразполагаща и удобна среда за релакс и сън, а това е от основно значение за пълноценната отмора, съгласно специалистите. Част от " хигиената на съня " е да усъвършенстваме допустимо най-добре помещението за сън. Необходимо е спалнята " да излъчва успокоение " и да бъде непокътната единствено за сън.

В този смисъл, от значимо значение е да заобикаляме някои неприятни привички директно преди да заспим - като продължителното застояване пред тв приемника или в обществените мрежи, или пък, още по-лошо, да хапваме или пийваме, написа lifestyle.bg. Лоши привички, с които всички сме наясно, само че и които постоянно вършим, до момента в който сме в леглото.

Поддържането на подобаваща температура в стаята също е от основно значение за положителния сън, споделят специалистите, представени от The Sun. Помещението не би трябвало да е прекомерно топло, защото това може да докара до повишение на телесната температура и оттова до по-лошо качество на съня. А когато е хладно, тялото освобождава повече от хормона мелатонин, който пък оказва помощ за по-бързото заспиване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР