Знаем, че изменението на климата нанася глобални щети - от

...
Знаем, че изменението на климата нанася глобални щети - от
Коментари Харесай

Научен доклад: Жертвите на климатичните промени може да достигнат 1 милиард души

Знаем, че изменението на климата нанася световни вреди - от разрушената от ураганите инфраструктура до пожарите, породени от сушата, само че каква ще бъде цената на човешкия живот?

Според нова мрачна оценка през този век към 1 милиард души ще загинат от разнообразни бедствия, провокирани от световното стопляне, като множеството от тях ще бъдат небогати и ще живеят в южните елементи на света - смразяващи данни в миг, когато специалистите стартират да се занимават освен с механиката на изменението на климата, само че и с битката с неговите ужасяващи последствия.

До този тъмен разбор са стигнали откриватели от Канада и Австрия, които са анализирали 180 изследвания за изменението на климата и смъртността, оповестява " The Byte ". В резултат на разбора те се сплотиха към " правилото за 1000 тона ", което значи, че на всеки 1000 тона изгорени изкопаеми горива умира един човек. Изчислявайки по това предписание, откривателите стигат до извода, че към 1 милиард души ще умрат, в случай че до 2100 година планетата се затопли с 2°C или повече.

" Ако приемете съществено научния консенсус за правилото за 1000 тона и пресметнете цифрите, антропогенното световно стопляне (АГЗ) се равнява на един милиард прибързано умряли през идващия век ", споделя откривателят от Западния университет Джошуа Пиърс в изказване по отношение на изследването. " Очевидно е, че би трябвало да действаме. И би трябвало да действаме бързо. "

Предотвратяване на злополучие

Според учените хората ще умират от композиция от бедствия.

" Бурите и наводненията убиват директно, само че и индиректно, като провокират епидемии ", се споделя в публикацията. " Сушите убиват, когато питейната вода или храната свършат. Морета убиват, когато хората са принудени да изоставен земята си и да станат мигранти. Във всички тези случаи бедността и АГВ се съчетават, с цел да причинят гибелта на хора. "

И по този начин, какво би трябвало да направи светът пред лицето на вероятното злополучие?

В документа учените настояват, че би трябвало нападателно да се заемем с енергийната политика, с цел да ограничим фрапантно въглеродните излъчвания.

" За да се спасят милиони човешки животи, е етично, морално и разумно задоволително коренно да се ускорят съществуващите трендове в енергийната успеваемост, електрификацията и потреблението на възобновима сила за световното общество да се зарежда с сила без никакви изкопаеми горива ", заключават те в своя отчет, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР