Знаем, че има толкова много желязо в ябълките, че за

...
Знаем, че има толкова много желязо в ябълките, че за
Коментари Харесай

7 причини да ядем ябълки всеки ден

Знаем, че има толкоз доста желязо в ябълките, че за анемичните хора това би трябвало да е артикул номер едно. Но в действителност изгодите от ябълките не се лимитират до това: не без причина споделят, че в случай че ядете по 1 ябълка дневно, няма да стигате в никакъв случай до лекаря.

1. Подобряване на положението на съдовете 

Първо, ябълковата диета убива  “лошия ” LDL-холестерол. Той внезапно спада, ако ядете няколко дребни ябълки всекидневно.

 Холестеролните плаки са причина за такива рискови болести като хипертония, инфаркт и инсулт. 

Учените са потвърдили, че ябълките оказват помощ да се справите с тези проблеми още по-ефективно, в сравнение с бихте могли с медикаменти. И в ябълки има доста калий, което е доста значимо за стените на кръвоносните съдове. 

Така че, ядейки ябълка, незабавно получаваме доста бонуси: ние се отърваваме от подпухналостта, укрепваме сърцето, осигуряваме предотвратяване от разширени вени, почистваме съдовете и ставаме по-здрави.

2. Укрепване на имунитета

При ябълките има доста витамин С. В началото на студения сезон ябълките са един от най-достъпните източници на този витамин, който е значим за нашия имунитет. И в случай че настинете, няма да намерите по-добра храна за възобновяване на здравето от печените ябълки.

 

3. Превенция против ракови формирания

 

Учените имат вяра, че флавоноидите, които се съдържат в кората на ябълката, и витамин С, който има антиоксидантни свойства, са ефикасна предварителна защита против рака. Антиоксидантите предотвратяват появяването на ракови кафези. Например, изследванията демонстрират, че феновете на ябълките са с 50% по-малко евентуално да страдат от рак на белите дробове.

 

Мислех, че лимонът е потребен, до момента в който не прочетох това

 

4. Подобрете паметта 

 

Учените са посочили, че постоянната консумация на ябълки (или ябълков сок, единствено прясно изцедени, а не от пакети) покачва равнището на невротрансмитера ацетилхолин в човешкия мозък. Това биологично интензивно вещество взе участие в процеса на запомняне на информацията и неговата липса предизвиква заболяването на Алцхаймер.

 

5. Направете зъбите си здрави и бели

 

Можете да почистите зъбите си след ястие на ябълка. Плътната пулпа на плода оказва помощ за почистването на емайла и киселините, които съдържа. Тя се оправя с бактериите, които предизвикват разложение по зъбите.

 

6. Нормализира функционалността на щитовидната жлеза 

 

Ябълките – един от малкото продукти, които съдържат йод. Не толкоз в пулпата, колкото в семената. Те могат и би трябвало да се употребяват при йоден недостиг в организма.

 

7. Укрепване на нервите 

 

Ябълките съдържат субстанции, потребни за нервните кафези, като витамини В, глутаминова киселина и фосфор. Това значи, че човек, който постоянно яде ябълки, не страда от меланхолия, хронична отмалялост и незаинтересованост. /Zdrave.to


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР