Значително застудяване предстои през идния уикенд, показват последните прогнози на

...
Значително застудяване предстои през идния уикенд, показват последните прогнози на
Коментари Харесай

Рязко застудява още през уикенда

Значително захлаждане следва през идния уикенд, демонстрират последните прогнози на синоптиците. За разлика от миналите няколко дни, когато термометрите посочваха съвсем пролетни стойности – сред 19 и 23 градуса, то в интервала 10 и 11 ноември температурите ще паднат съвсем двойно.

“Чувствително намаляване на температурите се чака в събота и неделя. Тогава по-хладен въздух с повече облаци ще се настани задържи над страната, като температурите ще паднат до 10 градуса и няма да надвишават 15. Тези стойности са междинни за ноември, само че поради топлото време през последните дни, захлаждането в края на тази седмица ще се усети доста ”, разгласи пред trud.bg синоптикът Петър Янков.

Според най-актуалните прогнози първи валежи на сняг по обитаемоте места се чакат на 18 и 19 ноември. “Ще се образува нетрайна снежна завивка, в границите на 2-3 сантиметра. Тя бързо ще се разтопи, защото след 19 ноември още веднъж се чака изсъхнало време ”, добави Янков.

Следващите по-сериозни снеговалежи се чакат в интервала от Никулден до студентския празник (6 до 8 декември). По думите му до края на тази работна седмица ще се задържи най-вече изсъхнало време.

“Слаби превалявания се чакат на следващия ден, в четвъртък и вероятно в петък, главно в Източна България. През делничните дни температурите ще бъдат приблизително сред 12 и 18 градуса ”, сподели още метеорологът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР