Значително по-топли и приятни ще бъдат последните 3 дни от

...
Значително по-топли и приятни ще бъдат последните 3 дни от
Коментари Харесай

Уикендът ще ни зарадва с пролетно време, но след това идва...

Значително по-топли и приятни ще бъдат последните 3 дни от тази седмица, сочи прогнозата за времето Национален институт по метеорология и хидрология. През идващото денонощие ще има раздрана облачност, на следващия ден над Западна и Централна България - най-вече забележителна.

Ще духа слаб, в източната половина от страната сдържан вятър от юг-югозапад. Затоплянето ще продължи и минималните температури ще са най-вече сред минус 2 и 3 градуса, дневните в множеството региони ще са към и над 10 градуса, тук-там ще доближават до към 15 градуса.

Над Черноморието ще има раздрана, най-вече висока облачност. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, в северните региони - до 4 бала.

Над планините облачността ще е раздрана, най-вече забележителна. На обособени места ще има и слаби превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5 градуса, на 2000 метра - към минус 1 градуса.

В събота стоплянето ще продължи, само че на доста места облачността ще бъде забележителна и по здрач и през нощта против неделя тук-там в югозападната половина от страната ще превали дъжд, повече като количество в Рило-Родопската област, а над 1500 метра ще вали сняг. Ще духа югозападен вятър, в източната половина от страната - краткотрайно мощен.

Температурите ще се покачат още. В множеството региони минималните ще са сред 0 и 5 градуса, в крайните северозападни към момента под нулата, в Източна България - до 8-10 градуса, а дневните - сред 9 и 14 градуса, на изток - до 16-17 градуса.

В неделя топлото време ще остане, като след краткотрайно прекъсване на преваляванията, до вечерта от югозапад още веднъж ще завали дъжд. Ще остане относително топло, само че прохладно.

От вторник ще настъпи захлаждане на времето, като тук-там ще завали и сняг. Възможността за превалявания ще остане и в идващите дни.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР