Значителният ръст на добива на газ в Азербайджан през 2018

...
Значителният ръст на добива на газ в Азербайджан през 2018
Коментари Харесай

Азербайджан планира ръст на добива на газ с 20 % към края на годината


Значителният растеж на добива на газ в Азербайджан през 2018 година дава опция за цялостно преустановяване на вноса на газ от чужбина. „ Към края на тази година се предвижда растеж от 20 % на добива на газ. През идващите години добивът ще продължи да пораства “. Това е декларирал президентът на държавната петролна компания на Азербайджан (SOCAR) Ровнаг Абдулаев в границите на 26-та интернационална конференция Caspian Oil and Gas в Баку, представен от локалните медии. По думите на Абдулаев, позитивната наклонност открива нови хоризонти за развиване на газопреработващата и химическата индустрия. „ Това ни подтиква да сътворяваме предприятия за произвеждане на продукция, която до момента бе внасяна в страната “, е коментирал той.

Министъра на енергетиката Парвиз Шахбазов предвижда от своя страна, че добивът на природен газ в страната през идната 2020 година ще доближи 40 милиарда куб м.

„ Откритият преди година план „ Южен газов кулоар “ е ориентиран към енергийна сигурност, икономическо развиване и световно съдействие. Дейностите по доставката на природен газ от нов източник от Каспийския район за Европа през 2020 са в стадий на довеждане докрай. „ Южен газов кулоар “ обезпечава опция Азербайджан да развива енергийната си тактика, включително и в бранша на природния газ “, е декларирал Шахбазов. По думите му, по TANAP към този момент са превозени 1,8 милиарда куб м газ. Очаква се и нарастване на добива на газ от „ Шах Дениз “ от сегашните 6 милиарда куб м т.г. До 8,5 милиарда куб м през 2020 година, а общото количество – до 40 милиарда куб м.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР