Значителни валежи с количества до 30-40 литра на квадратен метър

...
Значителни валежи с количества до 30-40 литра на квадратен метър
Коментари Харесай

До 30 см сняг в София утре

Значителни превалявания с количества до 30-40 литра на квадратен метър се чакат на следващия ден, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките пред БНР.

Ще духа мощен северозападен вятър с пориви до 20-24 м/сек и ще се образуват преспи и навявания.

В София снежната завивка се чака да доближи сред 10 и 30 см.

За на следващия ден е разгласен оранжев код за рисково време в съвсем цялата страна. Изключение ще са областите Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Хасково. Там кодът ще е жълт.

Валежите ще обзет цялата страна в нощта на петък против събота. До сутринта в Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. В събота с насочване напразно от северозапад ще прониква леден въздух. Валежите ще продължат, ще са обилни по количество. Температурите ще се намаляват и към 14 ч. ще са от 1°-2° в северозападните до 14°-15° в крайните източни региони.

След обяд и вятърът ще се усилва. Със захлаждането до края на деня в съвсем цяла Западна и Централна България, както и в североизточните региони ще вали сняг.

През нощта против неделя вятърът ще се усили още, ще е мощен, в Североизточна България плевел от север-северозапад. Валежите ще продължат, и в югоизточните региони дъждът ще премине в сняг.

В неделя времето ще е доста прохладно. Постепенно преваляванията от запад на изток ще стопират, а по-късно ще се раздра и облачността. Минималните температури ще са минусови, а оптималните – към нулата.

Заради предстоящите през идващите дни превалявания и ниски температури Агенция " Пътна инфраструктура " припомня на водачите да потеглят на път готови за зимни условия, да карат с нараснало внимание и със съобразена скорост и да съблюдават отдалеченост.

Блокирането на придвижването от неподготвени за зимата коли затруднява пътуването на всички останали и пречи на работата на снегопочистващата техника.

Жълт код е разгласен за през днешния ден в областите - Видин, Монтана, Враца. Там се чакат обилни превалявания от дъжд след обяд и през нощта против събота.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР