Значителни укрити приходи са установени в рамките на предприети проверки,

...
Значителни укрити приходи са установени в рамките на предприети проверки,
Коментари Харесай

Хванаха автоинструктори, укривали приходи от курсисти

Значителни укрити доходи са открити в границите на подхванати инспекции, в които са взели участие чиновници на отдел „ Икономическа полиция “ – ГДНП, сътрудниците им от Столична дирекция на вътрешните работи и представители на Национална агенция за приходите, Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация (ИААА) “. Съвместните дейности са започнали  преди седмица. Неотчетените продажби са открити след относителен разбор на броя учащи се за дееспособност за правоуправление на транспортни средства, минали през автошколите и явилите се на изпит  пред  „ Автомобилна администрация “.

Според настоящото законодателство всички компании, които организират образование на бъдещи водачи, са длъжни да водят точна отчетност, в това число да подават данни за курсистите в Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “. В приходната организация е осъществено съпоставяне на броя на обучаемите, позволени до изпит, със междинните пазарни цени и са формирали най-малък размер на приходите за всяка от автошколите. Тези данни са съпоставени с информацията, подадена от касовите апарати и  финансовите докладите на компаниите.

Още в първите няколко компании са открити обилни отклонения и ще бъдат осъществени цялостни данъчни проверки за последните 5 години, допълват от Национална агенция за приходите. Предстои възлагането на сходни инспекции в целия отрасъл.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР