Значителни промени в методиката за индексиране на договорите с публични

...
Значителни промени в методиката за индексиране на договорите с публични
Коментари Харесай

Строители предлагат значителни промени в методиката за индексиране на договорите

Значителни промени в методиката за индексиране на договорите с обществени възложители предлага КСБ в мнение до Министерство на регионалното развитие. То е импортирано в границите на публичното разискване на квалифицираните от районното министерство промени и допълнения в нея.

Камарата на строителите предлага в методиката категорично да се запише, че тя е наложителна за всички контракти, подписани след процедура по Закона за публичните поръчки, в това число тези, чието осъществяване е завършило, само че още са в гаранция.

„ Често възложители по разнообразни аргументи отхвърлят индексация или я лимитират безпричинно, което на процедура стопира осъществяването на обектите “, сподели ръководителят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев. „ С отхвърли да се актуализират цените по към този момент осъществените оскъпени действия, на процедура се санкционират правилните компании, които не са спрели осъществяването на отговорностите си макар усложненията “, добави той. 

В мнението си КСБ предлага още в методиката да се запише, че в случай че възложителят откаже безпричинно индексация, изпълнителят може да приключи осъществяването на контракта без да търпи наказания за това.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР