Значителни проблеми, свързани с човешките права и недостатъчно справяне с

...
Значителни проблеми, свързани с човешките права и недостатъчно справяне с
Коментари Харесай

Държавният департамент на САЩ: Проблеми с човешките права и несправяне с корупцията в България

Значителни проблеми, свързани с човешките права и незадоволително справяне с корупцията. Това са част от заключенията на за човешките права у нас през предходната година.

В документа написа, че проблемите с правата на индивида включват достоверни отчети за: принуждение от страна на полицията, в това число корист със свободата на събранията; случайни арести; съществени проблеми със правосъдната независимост; съществени ограничавания върху свободното изложение, в това число принуждение и закани за принуждение против публицисти, както и корпоративен и политически напън върху медиите; съществени корупционни прояви; назадничавост и дискриминация по отношение на ромите; принуждение над деца; и закононарушения, включващи принуждение или закани за принуждение, ориентирани към лесбийки, гейове, бисексуални, транссексуални и интерсексуални лица.

Властите са подхванали стъпки за гонене и наказване на чиновници, които са направили нарушавания на човешките права и корупция, само че дейностите на държавното управление са незадоволителни и безнаказаността е проблем, написа още в отчета.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР