Значителна промяна в потребителското поведение на гърците, които пазаруват онлайн,

...
Значителна промяна в потребителското поведение на гърците, които пазаруват онлайн,
Коментари Харесай

Гърците са харчили по-малко през 2023 г. спрямо 2022 г., но са пазарували повече онлайн

Значителна смяна в потребителското държание на гърците, които пазарят онлайн, се следи през 2023 година спрямо 2022 година съгласно годишния обзор (Re) на платформата за фешън артикули и аксесоари „ Глами " (GLAMI), написа АНА-МПА за Българска телеграфна агенция.

Статистическите резултати са завършени въз основата на отговорите на 4246 гръцки онлайн консуматори, запитани за навиците им при извършване на покупки.

По-голямата част от хората (46,8 процента) декларират, че са харчили приблизително сред 50 и 100 евро месечно за фешън покупки от електронни магазини през 2023 година Общо 65,9 % означават, че са похарчили по-малко пари за облекла и обувки спрямо 2022 година, а 45,5 % са показали, че цените са се нараснали доста.

По-ниските цени при онлайн извършване на покупки са били главният тласък за 69,8 % от гръцките купувачи да продължат да употребяват електронните търговски услуги вместо да посещават магазините на място – държание, което се следи и в осем други европейски страни, в които „ Глами " работи и които вземат участие в изследването (Чехия, Словакия, Румъния, Унгария, България, Италия, Хърватия и Словения).

През 2023 година общите покупки на гръцките консуматори доста са намелели. Над 56 % от хората са търсели единствено „ най-необходимите " артикули или артикули на ликвидация (41,1 процента). По-малък % (20,7) са избрали да сортират не толкоз първокласни артикули или да се насочват към втора ръка (4,6 процента).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР