Значителна облачност и валежи от дъжд и сняг ще има

...
Значителна облачност и валежи от дъжд и сняг ще има
Коментари Харесай

Дъжд и сняг до края на седмицата

Значителна облачност и превалявания от дъжд и сняг ще има до края на седмицата, предизвестява Национален институт по метеорология и хидрология.

През идващото денонощие ще доминира облачно време, тук-там ще има валежи от дъжд. В Северна България и във високите полета на Западна, основно в нощните часове, дъждът ще се примесва и ще минава в сняг.

Ще духа слаб, в Дунавската низина и Източна България, до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, оптималните ще са най-вече сред 4° и 9°.

И през идващите дни ще доминира облачно време. Вятърът ще бъде най-вече от изток, слаб до сдържан.

Температурите ще останат без основна смяна – минималните най-често сред минус 1° и 4°, оптималните – най-вече сред 2° и 7°. В четвъртък в северозападните региони и в планините ще превалява сняг, в останалите региони валежите ще бъдат от дъжд, най-вече слаби. В петък ще е съвсем без превалявания. В събота от югозапад преваляванията ще се засилват. Ще завали дъжд, а през нощта против неделя с увеличаване напразно от североизток ще стартира бързо и сензитивно захлаждане и дъждът ще премине в сняг. В неделя снеговалежите ще продължат, като повече ще са в Западна България. В началото на идната седмица ще бъде студено, преваляванията ще отслабнат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР