Значителна част от партиите и коалициите, участвали на последните извънредни

...
Значителна част от партиите и коалициите, участвали на последните извънредни
Коментари Харесай

Патриоти и националисти с по- малко гласове от „Възраждане“ ...

Значителна част от партиите и обединенията, взели участие на последните изключителни избори, са играли единствено за спорта, защото гласовете, които завоюваха са оскъдни и даже не ги легитимират в политическото пространство. Това демонстрират окончателните резултати на РИК- Хасково.

Едва 61 са дали своят вот в „ Бригада “ в хасковска област. Партията е незнайна, не води никаква акция и надали е очаквала нещо повечe. С 10 гласа повече са спечелили „ Партия на зелените “ и МИР, които играят на избори не за пръв път. Хората на Светльо Витков също вършат напразни опити към този момент години наред да имат депутати. В Хасковско „ Глас национален “ бе подсилен от единствено 84 души.

Най- новата лява групировка „ Ляв съюз за чиста и свята република “, която е на някогашния министър председател Жан Виденов, има едвам 285 гласа. Въпреки че се явява на избори за пръв път, резултатът й е безнадежден. По- малко от техните обаче са гласовете за „ Републиканци за България “, за които избор са дали 234-ма. Хората на Цветан Цветанов излизат за повторно на избори, само че имат голям опит от времето, когато бяха част от ГЕРБ. Много зле е и Националното обединяване на десницата, което получи поддръжка от едвам 112 души. Това значи, че на последващи избори останалите десни надали ще опрат до тях.

Има над какво да се замислят патриотите, на които обединяването не оказа помощ да влязат в този парламент. В по- предходното Народно събрание те имаха народен представител и от Хасково, а в този момент завоюваха гласовете единствено на 1317 души. Нямаше да им е от помощ поддръжката на „ Атака “, за която са дали своят вот 399 гласоподаватели. Боде очите фактът, че хората, подкрепили патриотичната коалиция и националистите, са по- малко от гласувалите за „ Възраждане “. Партията е изненада за региона със извоювани 2662 гласа. 1209 са хората, подкрепили Гражданска платформа Българско лято.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР