Значителен ръст на средните цени на три от най-търсените модели

...
Значителен ръст на средните цени на три от най-търсените модели
Коментари Харесай

Купували сме по-скъпи смартфони, телевизори и лаптопи през 2021 г.

Значителен растеж на междинните цени на три от най-търсените модели в топ петте категории артикули, закупени на погашение от българите през миналата година, регистрират от БНП Париба Лични Финанси.

Най-значителен растеж беше маркиран в категория " Смартфони ". Най-търсеният модел смарт телефон за 2021 е със междинна цена 1500-1550 лв., което е с 63% повече спрямо топ модела на 2020 година.

Най-търсените тв приемници към този момент са в ценови сегмент 950-1000 лв., до момента в който спечелилият в класацията за 2020 година струваше 800-850 лв.. Топ моделът за последните 12 месеца е с 55 " екран, 4К Ultra HD резолюция и мощен процесор. Това е смарт устройство, което е хъб за развлечение с директна съгласуваност към стрийминг платформи за видео и музика, достъп до гейминг портали, опция за инсталиране на приложения и доста други.

Значителен растеж от 31% беше регистриран и при междинната цена на най-търсения преносим компютър. Тя доближи 1200-1250 лв.. Обяснението за тази наклонност е, че хората вложиха повече пари за такива устройства поради работата и ученето от у дома. Затова и спечелилият в тази категория е с последно потомство процесор, външна видео карта, енергийно ефикасен SSD хард диск и щадящ очите екран.

През последната година междинният размер на заявките за финансиране на покупки на артикули на погашение, подадени към БНП Париба Лични Финанси, набъбна с 16% и доближи 695 лв.. През 2020 година междинната сума беше 600 лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР