Значителен напредък е постигнат в изграждането на т.нар. Източник на

...
Значителен напредък е постигнат в изграждането на т.нар. Източник на
Коментари Харесай

Китай отбелязва напредък в изграждането на своя Източник на високоенергийни фотони

Значителен прогрес е реализиран в построяването на така наречен Източник на високоенергийни фотони (High Energy Photon Source - HEPS), който е първият източник на синхротронно излъчване с висока сила в Китай. Това е един от основните научно-технологични инфраструктурни планове на страната и се чака да стане една от най-ярките четвърто потомство синхротронни радиационни съоръжения в света. HEPS ще служи като изследователска платформа в региона на материалознанието, химическото инженерство, биомедицината и редица други области.

Основният съставен елемент на комплекса от ускорители HEPS е електронният съхранителен пръстен с обиколка от 1 360,4 метра. Изграждането на пръстена стартира на 23 юли, като на него са конфигурирани общо 1 776 магнита, над 2 500 захранващи устройства и 578 монитора за позициониране на електронния лъч, с над 100 000 контролни сигнала.

Очаква се планът HEPS да бъде подготвен за употреба до края на 2025 година

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед88404Яков Кедми: Нахлуващият зложелател не се изтласква, а се унищожаваАлтернативен Поглед34080Д-р Галин Дурев: Възможно е не да отидем на избори с две ДПС-та, а изобщо то да не взе участие!Алтернативен Поглед25154Д-р Галин Дурев: Курск може да стане разменна монета в едни договаряния - територия за територияАлтернативен Поглед29913Д-р Цветеслава Гълъбова: Младостта не е специалност и постижение. Тя просто се даваАлтернативен Поглед21465Д-р Цветеслава Гълъбова: Италия е по-добре от нас - за 48 години е имала 58 правителстваАлтернативен Поглед232664Д-р Христо Лафчиев: Само за договорката за новите нуклеарни блокове в АЕЦ " Козлодуй " ние ще загубим 50 милиарда долараАлтернативен Поглед Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР