Значението на витамин С за нашето здраве не може да

...
Значението на витамин С за нашето здраве не може да
Коментари Харесай

Колко витамин С трябва да приемате, ако сте над 50 години?

Значението на витамин С за нашето здраве не може да бъде надценено

Имунитетът непосредствено зависи от задоволително количество витамин С. Това е изключително значимо по време на пандемията от COVID-19. Но нормалният сезон на настинки и грип съвсем отмина. Какво да извършите, с цел да поддържате чудесно здраве на границата на два сезона?

С напредването на възрастта смисъла на витамин С нараства. Повечето хора стартират да одобряват добавки единствено когато имат признаци на простуда. Но е належащо да се погрижите за подсилване на имунната система авансово, още преди появяването на неразположение.

Витамин С способства за образуването на колаген в тялото. Ейми Гудсън, лекар по медицина, слага специфичен акцент върху това.

Мнозина не схващат нуждата от витамин С за възрастните хора. Той освен ги защищава от настинки. Той извършва редица значими функционалности. Нека се спрем на по-важните от тях по-подробно.

1. Витамин С като антиоксидант

Ако сте на възраст над 50 години, тогава, когато употребявате добавки с витамин С, ще получите няколко значими бонуса за вашето здраве. На първо място – заради действието му като антиоксидант.

Витамин С укрепва имунната система и защищава от свободните радикали, акцентира Ейми Гудсън. Това са нездравословни молекули, които един ден могат да се задействат и да причинят щета на тялото.

За поддържане на здравето в зряла и преклонна възраст е належащо да се набират антиоксиданти в точното количество. Могат да ги обезпечат източници като витамин С. С течение на времето тялото е по-малко способно да се оправи със свободните радикали. И те повреждат клетките на човешкото тяло.

2. Намаляване на бръчките

Витамин С е извор на младостта. Върши отлична работа с функционалността за формиране на колаген, което е изключително значимо за дамите, които желаят да имат опъната кожа и откакто са навършили 50-60 години.

Образуването на колаген естествено понижава при хора на 50 и повече години. В този смисъл използването на витамин С може да бъде незаменима. С вярната доза бръчките ще се появят доста по-късно, а кожата ще стане по-малко суха. Като цяло външният тип на кожата и нейното здраве ще се подобрят.

3. Допълнителна отбрана на очите

По този въпрос предстоят още проучвания, защото към момента има доста неясноти. Въпреки това броят на научните теории по отношение на връзката сред обвързваните с възрастта очни болести и витамин С нараства с всяка година. Това се отнася по-специално за недъгавост на макулата и катаракта.

Например резултатите от проучванията в Харвардското учебно заведение по публично здраве вдъхват вяра на доста пациенти. Все още обаче не са провеждани опити върху хора за попречване на проблеми с очите с добавки с витамин С.

Колко витамин С да приемате

Ползите от съответния банкет на витамин С са ясни. Но каква е дневната норма, нейните минимални и оптимални граници? За възрастен, рекомендациите са както следва:

  • 75 мг за жени;
  • 90 мг за мъже.

Въпреки това, предозирането може да бъде и рисково. Това е изпълнено с неприятно храносмилане и други проблеми. Следователно не би трябвало да приемате повече от 2000 мг дневно. Но нормално това не е проблем. В последна сметка добавките нормално съдържат 500-1000 мг на капсула. Всяко превишаване на тези индикатори би трябвало да се разиска с вашия доктор.

Имунитет от младостта и за цялостен живот

Витамин С е прекомерно значим витамин с придвижване на възрастта. Но това не значи, че младите и здрави хора могат да не помнят за него. В последна сметка витамините не са лекарство. Те образуват имунната система на индивида. И би трябвало да се грижите за това преди началото на болестта, а не откакто към този момент сте заболели. Особено значимо е това в този момент, когато има пандемия, провокирана от ковид. За нейното преодоляване мощният имунитет е нашият главен бранител.

Инфо: ayzdorov.ru


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР