Значението на инициативата Три морета е огромно и чрез нея

...
Значението на инициативата Три морета е огромно и чрез нея
Коментари Харесай

Радев за визитата на Карадайъ в Турция: Лидерът на ДПС да преосмисли понятието родина

" Значението на самодейността " Три морета " е голямо и посредством нея всички 12 страни, дружно с нашите сътрудници Европейска комисия, Германия, Съединени американски щати - ние ще работим да има доста по-висок стопански растеж в нашия район, да има доста повече вложения, да развиваме свързани образованието и нововъведенията, с цел да останат младите и да вървим към по-бързо, обществено и икономическо доближаване със Западна Европа. Важен фактор е свързаността - инфраструктурна, транспортна, цифрова. Това сподели пред публицисти президентът Румен Радев.

Ние би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да привличаме доста по-голямо внимание към нашия район и доста повече вложения, това е изгода за всички, добави той.

Румен Радев разяснява визитата на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в Турция. " Мисля, че водачът на Движение за права и свободи би трябвало да премисли понятието " татковина " и в какъв подтекст го използва. И да си напомни клетвата, която е положил в българското Народно заседание - да съблюдава българската конституция, където доста ясно е заложено, че не може да се основават партии на етническа и верска основа. Ние имаме една от най-демократичните конституции, която подсигурява равни права на всички български жители и не ги разделя по етнос, следва и политическата партия да не ги прави. "

" Аз постоянно съм подчертавал, че нашите връзки с Република Турция са извънредно значими. България постоянно е работила интензивно да се развиват тези връзки. Турция е добър комшия, значим сътрудник и съдружник, само че тези връзки би трябвало да се развиват върху равнопоставеност, взаимно почитание и невмешателство във вътрешните каузи. " Аз особено не съм знаел за тази аудиенция ", съобщи Радев.

" Мисля, че в правовата страна няма място за война сред институциите, те би трябвало да работят координирано против проведената престъпност и корупцията. Но тази битка изисква правосъдна систематична и прокуратура, както и неизбирателен метод. Изисква и правораздавателната система да се задейства преди медиите и преди институциите от непознати страни да осветляват какво се случва в България ", разяснява още президентът.
https://www.facebook.com/btvnews/videos/493288858598412
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР